Díj viseli a pécsi professzor nevét

Kuhn Ferenc professzor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szemészeti Klinikájának vendégprofesszora munkájának elismeréseként Kuhn-díjat (Kuhn Award) alapított az Amerikai Szemsebészeti Társaság (American Society of Ophthalmic Trauma – ASOT).


A díjjal, mely a társaság legmagasabb elismerése, a szemészeti traumatológia elméleti és gyakorlati fejlődését elősegítőket tüntetik ki a jövőben. Az ASOT honlapján foglaltak szerint Kuhn Ferenc professzor tevékenysége egyúttal inspiráció is volt a 2020-ban formálódott szervezet alapításához.


- Kuhn Ferenc szakmai tudása, tapasztalata és ismereteinek legjavának átadása nagyon sokat jelent a Szemészeti Klinika számára. A professzor a járványhelyzet dacára számos ízben kereste fel a klinikát, újabb és újabb műtéti technikákat tanítva, ezeknek köszönhetően pedig tovább bővült a klinika műtéti palettája  - emelte ki a. Csutak Adrienne egyetemi docens, intézetigazgató.


 Kuhn Ferencet a Pécsi Szemészeti Klinika igazgatója a Magyar Szemorvos Társaság tiszteletbeli tagjának terjesztette fel.