Csaknem hárommilliárd forintos fejlesztés Pécsen a gyerekklinikán

A csaknem hárommilliárd forintos fejlesztéseknek köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján új sürgősségi betegellátó osztály várja a kis betegeket.

 

A vissza nem térítendő uniós forrásból megvalósuló beruházás  eredményeként az egész Dél-Dunántúlon élő gyerekek korszerűbb ellátáshoz jutnak. A most megvalósult fejlesztésekkel a gyerekklinika dolgozóinak - orvosok, nővérek, betegápolók -  több évtizedes álma valósult meg. Az eszközpark fejlesztésével magas színvonalon kerülhet sor a gyerekek ellátására. Az új sürgősségi osztály falaira a Nevetnikék Alapítvány önkéntesei Pécs ikonikus helyszíneit, kulturális értékeit festették fel, továbbá magyar cégek segítségével játszószoba és könyvtár is létesült.

 

Mint  Decsi Tamás, a gyermekgyógyászati klinika igazgatója elmondta, 100 éve hozták létre gyermekklinika elődjét. A fejlesztések során  fokozatosan bővítették, évtizedeken át 5000 négyzetméteren zajlott a legkisebbek ellátása. Ez az utóbbi években újabb 2600 négyzetméterrel bővült.

 

A regionális és országos központként a súlyos vagy nagy kockázatú gyermeksérülteket ellátó pécsi gyerekklinikán több mint 2,7 milliárd forintot fordítottak a beruházásokra és eszközbeszerzésekre. A három korszerű műtőből álló műtőblokk mellett a gyermeksebészeti osztály is átalakult, nagyobb és modernebb, gyermekbarát kórtermek épültek. Emellett modern diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs készülékek állnak rendelkezésre. (fotó: Csortos Szabolcs)