Célba juttatják Ámor nyilát

Telt ház előtt volt látható november 25-én az Ámor nyila című inkluzív színházi előadás a Művészetek és Irodalom Házában, amelyet ismét bemutatnak december 5-én.


Az alkotók és színészek a Keret Alkotó Csoport tagjai, valamint a Fogd A Kezem Alapítvány akadállyal élő fiataljai. A Keret Alkotó Csoport célja az értelmükben akadályozott emberek szélesebb körű elfogadása.

 

A Fogd A Kezem Alapítvány fiataljaival készített többórás mélyinterjúkból Hajós Zsuzsa (Kerekasztal) dramaturg írt történetet, az előadás rendezője pedig Vajda M. Zsuzsanna (MárkusZínház).


Az előadásban értelmükben akadályozott és ép színészek játszanak el egy „isteni” történetet a szerelemről. Az előadás emberközelivé hoz olyan tabudöntögető témákat, mint az értelmükben akadályozott emberek szerelmi élete, illetve hogy kinek van beleszólása abba, hogy kit és hogyan szerethetünk. A darab igyekszik elősegíteni az előítéletek felszámolását, a megértést és az elfogadást.


E nemes célok mellé állt a ZsÖK is, a cég nagy kedvezménnyel kínálta fel helyszínként a Művészetek és Irodalom Házát az előadás számára.