Belsőépítész hallgatók által tervezett multifunkciós rendezvényterem

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének kísérleti telepén  átadták a multifunkciós rendezvénytermet.

Már a Pozsonyi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem Pécsre helyezésének centenáriumára készülve ünnepélyes keretek között kezdték meg a leendő Erzsébet-bor szőlőjének szüretelését, valamint exkluzív adottságokkal rendelkező rendezvénytermet is avattak ezen a napon.

Az 1800 tételt őrző, s ezzel hazánk leggazdagabb szőlőgénbankjának számító kutatóintézet nagy hangsúlyt fektet a szolgáltató funkciókra. Ennek egyik  eleme az a különleges rendezvényterem, amelyik az elkövetkezendőkben folyamatosan nyitva áll az egyetem polgárai, a borászok, a borok iránt érdeklődők  és mindenki előtt, aki igényesen kialakított környezetben, különleges panorámájú helyen  szeretné megtartani programját.

Az egyetem által,  összesen 36 millió forintból kialakított rendezvényterem a Szentmiklósi- kísérleti telep védettség alatt álló épületében kapott helyet.  Kialakítása során  fontos szempont volt,  hogy  alkalmas legyen  a hagyományos  rendezvények - borbírálat, metszési bemutató - megtartására , de akár kisebb öt, hat személyes rendezvények, 50-80 fős konferenciák megrendezésére is. E mellett adottak legyenek benne a  vetítési, étkezési és kisebb borkóstolók megtartásához szükséges feltételek is.  A belső terek kialakítása is több módon variálható.  A maga nemében egyedülálló rendezvényterem megtartva az eredeti állapotát, megőrizve az abban rejlő  értékeket mindeközben megfelel a 21. század elvárásainak, amelyet a A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának  belsőépítész  mesterszakos hallgatói  álmodtak meg. (fotó: Csortos Szabolcs)