BaranyaKicsiNagykövete lett Cseke Szilveszter

A Baranya Vármegyei Önkormányzat Dísztermében adták át ünnepélyes keretek között a Magyarság Kicsi Nagykövete Program vármegyei díjait.

 

Baranyából idén is több száz általános iskolás mérettette meg magát, közülük került ki a vármegye „KicsiNagykövete” és három „KicsiAttaséja”, akik az országos döntőben képviselik majd Baranyát.


A világon egyedülálló  a 10-12 éves gyerekeknek, az ország  egész területére meghirdetett  a Magyarság „KicsiNagykövete”Program, amelyhez Baranya idén második alkalommal csatlakozott. A jelentkezőknek három fordulóban kellett bizonyítaniuk, mennyire ismerik a településüket, valamint Baranya nevezetességeit. Zsűri a legjobbak közül választotta ki  Baranya KicsiNagykövetét, valamint négy KicsiAttaséját(kultúra, agrár, sport és zöld kategóriákban).


Ebben az esztendőben a véméndi Cseke Szilveszter a kultúrát képviselheti Baranyát KicsiNagykövetként, a palotabozsoki Szitas Máté a sportot,  a harkányi Horváth Katica az agráriumot, míg  a pécsi Lónay László lett a KicsiAttasé. Idén először  megválasztották a KicsiZöldAttasét is, ami a szintén Harányból érkezett Venczel Arnold Gábriel lett.

 

A díjazottaknak lehetőségük lesz egy Margit-szigeti kincskereséssel egybekötött parlamenti látogatásra is. A Baranya Vármegyei Önkormányzattól pedig egy-egy laptopot vehetek át.