Baranyai Ízelítő másodszor

A pécsi Árkádban megrendezett Baranyai Ízelítő Termelői és Kézműves Vásár keretében baranyai termelők szombat estig kínálják termékeiket.


A vásár  elsődleges célja, hogy népszerűsítse és bemutassa Baranya  kultúráját és hagyományait. Az érdeklődők megismerhetik a régió helyi termelőit, valamint a baranyai kézművesek tevékenységét a Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület tagjainak és  meghívott kiállítók segítségével. Harminc standon mutatják be mutatják be friss és egészséges vegyszermentes élelmiszereiket, többek között lekvárokat, szörpöket, sajtokat, mézekat, olajokat, aszalványokat, szószokat, tésztákat, füstölt és főtt mangalica termékeket, kecsketejből készült tejtermékeket. A kiállító  kézművesek egyedi, saját készítésű termékeikkel - kerámia, ékszer,  textil, lakásdekorációk, virágdísz,  nemez, hímzés - színesítik a kínálatot.


A vásár ideje alatt bárki kipróbálhatja kézműves mesterséget, akár kosarat is fonhat, valamint megkóstolhatja a kiállított termékeket. E mellett lehetőséget teremt a termelőknek és kézműveseknek a tapasztalatcserére, a kapcsolatépítésre és az együttműködésre.