Az eredeti tervek szerint zajlik a felújítás

Az eredeti tervek szerint zajlik  a Pécsi Bazilika restaurálása, felújítása,  modernizálása.


A Pécsi Szent Péter- és Szent Pál-székesegyház felújítása az elmúlt év szeptembere óta folyamatos, viszont a munkálatok miatt  az elmúlt hónapokban több alkalommal be kellett zárni.. A fejlesztések márciusban újabb fázishoz érkeztek, amelynek köszönhetően ismét megnyitotta kapuit, de csak rövid időre, a  járvány-helyzetre való tekintettel újból bázárták. Ennek ellenére a restaurálási munkálatok nem álltak le, a szakemberek betartva a rendelkezéseket, a templomtérben, az altemplomban, a kápolnákban és további helyiségekben dolgoznak.


Mivel az egyes modernizálási folyamatok összefüggnek, még nincsenek teljesen kész, teljesen lehatárolható területek a bazilikában. Már mindenhol elkészült a fűtésrendszer korszerűsítése, a Mária kápolnában, a Szent Mór kápolnában, valamint a sekrestyében befejeződött a festésrestaurálás. Folyamatosan zajlik a padok beszerelése, több csillár renoválása is befejeződött már. A szószék restaurálása is megkezdődött és zajlik a déli mellékhajó,, valamint a nyugati kapu felújítása, a déli kapué  már befejeződött.  


A járványhelyzetre való tekintettel jelenleg  is zárva tart a Székesegyház., a szentmiséket a Belvárosi templomból közvetítik élőben hétköznap 7.00 órakor és vasárnap 10.00 órakor