Apró figyelmesség, kedves gesztusok

Ezen a rendhagyó húsvéton külön figyelmet szentelt a gyerekes családoknak a Pannon Filharmonikusok.

A zenekar tagjai maguk is összesen közel 80 gyermeket nevelnek  ezért pontosan tudják milyen nehéz kisgyermekekkel megélni ezt a szigorításokkal teli  pandémiás időszakot.  A legkisebbeknek  az internetről elérhető, letölthető játékokkal, kifestővel kedveskednek a tavaszi szünetben. A szemfüles pécsiek pedig egyéb meglepetésekre is bukkanhatnak a belvárosban sétálva.

A zenekar tehát nem csak zenével, hanem egyéb húsvét-és tavaszváró ajándékkal is készült felismerve a home office és az online oktatás okozta szülői leterheltséget. A honlapján és közösségi oldalán  a gyermekes családok számára kínál játékokat.

„Reméljük, hogy amennyire nekem és kollégáimnak öröm volt a sok ötlet közül a legjobbakat, a kedves rajzok közül a legbájosabbakat, a többnyire zenei kötődésű játékok közül a legizgalmasabbat kiválasztani és ezt a projektet útjára indítani, ugyanolyan örömet okoz majd a családoknak, elsősorban a kicsiknek. Apró gesztus, de anyaként én is tudom, milyenmegnyugvás tud lenni egy új játék, egy új élmény, ami tartalmasan leköti egy időre a srácok figyelmét!”–  mondta el Graf Orsolya, a Pannon Filharmonikusok marketing és kommunikációs vezetője.

Szándékaik szerint tehát leginkább a szülőknek segítség, ha az újonnan felfedezett játékokkal, kifestőkkel
elszöszölneka gyerekek a tavaszi szünetben. A zenekar nem először dolgozik együtt a pécsi Ferling Szonjával, aki a gyermekkor varázslatos világát idézi akvarellel, festékkel, vagy digitális technikával készített munkáiban. A Pannon Filharmonikusok Lickl-díjas grafikusa, Lakatos Kornél varázsolta össze a különálló elemeket, játékokat, rajzokat.

A zenekar honlapján https://www.pfz.hu/hir/2021-04-01/1239/tavasz-es-husvetvaro-meglepetes-kisgyermekes-csaladoknak találhatók  játékok piciknek, kicsit nagyobbaknak. Ezek e Keresd a párját!, Zenei ki mit tud, mire hasonlít?, Keresd a különbséget!, Felismered őket?. Mire mindegyiket megoldják,, észrevétlenül, játszva  szereznek ismereteket a hangszerekről, a zenéről. Követhetik a Csigabiga útját a Kodály Központban, tapsolhatnak és ha a szüleik a zenét is bekapcsolnak mellé, táncolhatnak,  vagy hallgatása  közben színezhetnek.