Adventi Borszalon és Zé Feszt

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin második alkalommal rendezi meg  Pécsett az Adventi Borszalont, amelyen számos hazai és külföldi pincészet borait ízlelhetik meg  a hegy levének kedvelői a borászathoz  kapcsolódó gasztronómiai termékekkel egyetemben.

A pécsi adventi időszak egyik legjelentősebb  eseményének ígérkezik ebben az esztendőben ismét a Littke Palace Látogatóközpontban  megrendezésre kerülő Adventi Borszalon és Zé Feszt. A rendezvénnyel egy időben adják át a Pannon Borrégió Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.  A  harmadik alkalommal kiosztandó elismerésekre a Pécsi Borozó olvasói és a szerkesztőség munkatársai voksolnak.


Az Adventi Borszalont az elmúlt esztendőben rendezte meg első alkalommal az egyetlen regionális, országos és közép-európai kitekintésű magyar gasztronómiai és bormagazin, akkor hatvan kiállító vett rajta részt, s 450 vendég kóstolta végig a hegy levét. Idén közel 100 kiállító jelezte részvételét, akik elsősorban a régió borvidékeiről  érkeznek,  pécsi, villányi, szekszárdi és tolnai borászatok kiváló nedűit kínálják majd, de  megjelennek pincészetek az ország más borvidékeiről, sőt külföldről Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Montenegróból és  Romániából is.


A  jeles esemény részeként rendezik meg a második Zé Fesztet, azaz a Pécsett nemesített zé-fajták - zenit, zefír, zéta, zengő, zeusz - termelőinek találkozóját is, amelynek kezdeményezője és társszervezője a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.