A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset

A nemzetközi egészségügyi versenyeken a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat.

Magyarországot a 2024-es Wordskills és a 2025-ös Euroskills nemzetközi versenyeken egészségügyi és szociális ellátás (Health and Social Care) kategóriában a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója,  a 12/A osztályos Balogh Boglárka képviseli.

 A napokban lezajlott EuroSkills Herning 2025 nemzetközi verseny válogatóján nyújtott kiemelkedő teljesítménye és a szakmai zsűri döntése  alapján, első helyezést ért el,  így a WorldSkills Lyon 2024 és a EuroSkills Herning 2025 nemzetközi versenyeken képviselheti Magyarországot. Felkészítésében Tóth Judit szakmai oktató mellett Simon Zsolt is jelentős részt vállalt.


A 2012 óta a PTE fenntartásában működő egészségügyi szakképző iskolából immár harmadik alkalommal  vesz részt tanuló nemzetközi versenyen egészségügyi és szociális ellátás kategóriában. Korábban Varga Tamás (EuroSkills Göteborg 2016) és Simon Zsolt (WorldSkills Abu Dhabi 2017) szerzett hírnevet az iskolának, járultak hozzá teljesítményükkel az inzézmény  szakmai munkájának elismeréséhez.