A vörös bort ünneplik Villányban

A nyár zárásának és az ősz kezdetének ünnepi hétvégéjén a „Bor városában”, a Villányi Vörösbor Napokon a hegy levéé a főszerep.

Az ország egyik leghíresebb borászati-kulturális rendezvényére Villányi Vörösbor Napokra a hét végén több ezer látogatót várnak a szervezők Villányba a Rendezvénytérre, a Pincesorra, a Diófás térre és a város több pontjára. Az immár 33. alkalommal megrendezett három napos nyár-záró és ősz-köszöntő rendezvénysorozat számos különleges programmal várja a bor-, a gasztro-kultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.
 
Az elmúlt évben a világjárvány Villányban is átírta a nagy múltú rendezvények sorsát. Egy  esztendő kihagyását követően az idei a nyári programsorozatok több napos zárása is egyben.

A háromnapos rendezvények sorában fellép a Villányi Fúvószenekar, a Rudan Joe Akusztik, a Republic zenekar, a Bohemian Brass Band, a Vivat Bacchus, a pécsi Made in B hip-hip formáció, a Kelemen Kabátban popzenekar, a  Kowalsky meg a Vega, a  Bartók Béla Férfikar,az Oti Voice and BASS, a LivingRoom Akusztik, valamint a Konyha zenekar.

A Villányi Vadásztársaság trófeamustrát és vadpörkölt kóstolót tart, de lesz borbarangolás Szársomlyón, traktoros Ördögárok túra, a Borkirálynő és a Borkirály vezetésével pedig az ország leglátványosabb szüreti felvonulásának is részesei lehetnek a Villányba ellátogatók.

Mindemellett közel 30 borászat és számos neves pincészet települ ki legjobb vörös boraival a Rendezvénytérre, a legendás Pincesoron pedig a régió borai mellett ismét különlegességek várják a látogatókat, a környék legfinomabb rétese éppúgy megkóstolható, mint a szőlőmag lisztből készített házi csemege, vagy a borok mellé ajánlott kiváló házi sajtok.