A vadhús fogyasztásának előnyei

A vadhús fogyasztásának előnyeire hívták fel a figyelmet Pécsen az étel kóstoltatón, ahol még a stifolder és a pörkölt is abból készült.
 
Az immár hagyományosnak mondható rendezvény elsődleges célja a vadhúsok, elsősorban a gím és dámszarvas, őz és vaddisznó fogyasztásának minél szélesebb körben történő megismertetése.


Mint Rittlinger József, a NAK Baranya Vármegyei elnöke hangsúlyozta, nagyon fontos lenne, ha ismét a családok étkezésében nagyobb szerepet kapjanak a vadételek, mint az egyik legegészségesebb élelmiszer. és mint  helyi termék. A kóstoló során felszolgált  ételek mind baranyai vadból készültek.

Mindehhez Agyaki Gábor, az OMVK Baranya Vármegyei Területi Szervezetének elnöke a következőket fűzte hozzá,  a  vadászati kultúra része a gasztronómia. A vadászkamara martonfai, kihelyezett bázisán  nyaranta  megszervezett táborokban a gyerekeket megismertetik a vadhúsokkal. Ennek keretében egyik nap őzből készítenek ételeket, a másikban szarvasból, majd vaddisznóból, de  van halas nap is. Mindezt azért tartják fontosnak,  hogy a vadász családban felnövő gyerekek nagyon korán megismerkedjenek ezzel az ízvilággal.