A tangó tüzében izzik ismét Pécs

A Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep immár harmadszor várja az érdeklődőket.

Táncbemutatók, argentin ritmusok, táncoktatás, koncertek és tangóbál, mindez szerepel a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep programjában, amit Pécsen a Zsolnay Negyedben rendeznek meg szeptember 30-án. Délután kettőkor indulnak a programok, elsőként  az aradi származású Murvai Dávid DJ  tölti meg a tereket a tangó dallamokkal. Őt Livits Réka: Tangó, Berlin című könyvének bemutatója követi, tánc kíséretében.

Majd különféle tangó stílusokból kapnak ízelítőt az érdeklődők, mint a Canyengue, Tango de Salón, Vals, Milonga és Tango Nuevo, többek között olyan táncosok előadásában, mint Glotz Mária, aki több hazai és külföldi esemény és verseny rendszeres résztvevője, valamint Lucas Molina Gazcón, aki számos versenyt nyert meg Argentínában és táncolt a kultikus Tango Lesson című filmben is.

A Pesti Tangó Színház műsorában öt pesti tánciskola tanárai mutatkoznak be  -Tango Mistico, Tangó Libre, Hello Tango, Tango Factory, TangóDió - , akik 50 perces előadásukban egy fordulatokkal teli, érzelmes történetet táncolnak el.  A Milongát a Pécsi Argentin Tangó Közösség tánca nyitja meg a Tangó Harmony Budapest zenei kíséretével, ezt követően Ízelítő a tangó varázslatából címmel ingyenes tangó oktatásra kerül sor Glotz Mária és Reichardt Gábor vezetésével.  Este fellép az Orquesta Típica Budapest, amit Budai László és vendégei és az Argentin Tangó Táncszínház tangóshow-ja követ.

Lesz tangóbál is, amelyhez  Murvai Dávid DJ és az Orquesta Típica Budapest szolgáltatja majd a zenét.