A tánc a pillanat művészete

A táncművészekről készült művészi fényképekből álló, egyedi technikával nyomtatott, nagyalakú fotóalbumot jelentetett meg a 60 éves jubileumot ünneplő Pécsi Balett.

A Pécsi Balett 60 című fotóalbumban az együttes jubileumi évében a társulat tagjait ábrázoló fényképeken a táncosok szokatlan, olykor meghökkentő pózokban, különleges beállításokban láthatók. A különleges album létrehozóinak elsődleges  célja az volt, hogy a tánc-, a divat-, a portré- és a művészi fotózás jellemző jegyei egyszerre, egymást kiegészítve és erősítve jelenjenek meg a fényképeken.

A kiadvány – amellett, hogy röviden megemlékezik az előző korszakokról – a jelen pillanatot, a 60. évben a társulat táncművészeit örökíti meg a dinamikus, progresszív fotókon. Az ötletgazda, a Pécsi Balett művészeti vezetője, Vincze Balázs volt, aki egy olyan magas esztétikai értéket hordozó albumot képzelt el, amelyik már a kézbevételekor is lenyűgözi az olvasót, belelapozva pedig letehetetlenné teszi.

 „Azt gondolom, sikerült egy olyan kincset megalkotnunk kreatív alkotótársaimmal, amit, ha bárki a kezébe vesz, bizonyosan kíváncsi lesz a Pécsi Balettre, az előadásainkra, a táncosainkra… Titkon azt remélem, hogy sok fiatalra inspirációként hatnak majd a képek és a táncművész pályát választják. A tehetségeket tárt karokkal várjuk a társulatunkba.” - hangsúlyozta az ötletgazda Vincze Balázs.

A Pécsi Balett 60 című album pécsi alkotók együttműködésében készült el. A kreatív csapatot - a társulat szólistájából lett kommunikációs munkatárs -  Vincze Brigitta fogta össze. A pécsi Duplex-Rota nyomdában készült albumban látható fotókat Borbás Betti készítette, a szöveggel  organikus egységgé Rajnai Richárd szerkesztette. A képeken látható táncművészek ruháit Kozarics Viktor tervezte, a frizurákat Forró Édua, a sminkeket pedig Vincze Brigitta készítette. Az ötletgazdag grafikai és nyomdatechnikai megoldásokkal megvalósított kiadvány mindezen kitételeknek eleget tesz, miközben egyszerre ünnepli a táncművészetet, a táncos mozdulat, a test szépségét és élteti a Pécsi Balettet.