A Múzeumutca Plusz indítja a fesztiválok sorát Pécsen

Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba július 1–4. között.


Múzeumutca Plusz eseménysorozatában koncertek, irodalmi estek, gourmet piknik, családi és kézműves programok pezsdítik fel a Káptalan utca életét Pécsett, ahol lesz még slam poetry, erotikus versek, „pszichedelektronika” és buli kifulladásig.


A Bóbita és a szegedi bábszínház  tagjainak közös óriásbábos felvonulás nyitja meg a fesztivált július 1-jén  délután három órakor. A jókedvű menet a Széchenyi térről indul a Káptalan utcába, ahol egyből egy western történetbe csöppenhet bele  a közönség, amelyben slam, költészet, próza és zene találkozik.


A több napon át tartó fesztiválon fellép a Follow the Flow, a Bohemian Betyars X Parno Graszt, az Irie Maffia, a Kubalibre az Analog Balaton, Rudán Joe, a Freakin' Disco és a Wakeup 1230.  Az irodalom szerelmesei is találnak maguknak programokat. Közös estet tart Csemer Boggie és Grecsó Krisztián Költőim címmel. Ady Endre erotikus, pajzán, pikáns szövegei elevenednek meg a bAdy 18+ -ben Balla Eszter és Kamarás Iván előadásában, LotfiBegi zenei aláfestésére. Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös műsorában pedig összefonódik a zene és az irodalom.   A  Pécsi Szelet – Baranyai Gourmet Pikniken pedig  a látogatók ismét végigkóstolhatják Baranya legjobb ízeit a street food-tól a fine dining-ig.  


A Múzeumpedagógiai élménysátorban interaktív régészeti ismeretterjesztés, történelmi témájú kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket, de szó lesz például arról is, hogy az űrkutatás milyen inspirációt jelentett Vasarely művészetében. A kézműves programok pedig lehetőséget teremtenek arra, hogy bárki saját kezüleg létrehozhasson különféle használati- és dísztárgyakat,vagy részt vehet a CaraWonga op-art workshopon, de varrhat magának  akár Vasarely-ihlette zebrát is. A Pagony Mesebirodalomban többek között lesz játszóház, Gryllus Vilmos családi koncert,  de Dániel András (Egy kupac kufli) mesedélutánja és arcfestés várja a gyerekeket.


A Design liget– kreatív alkotótér és művészpiacon összesen húsz, Baranyában tevékenykedő képző- és iparművész, formatervező, designer termékei közül válogathatnak a látogatók.  


A programok a Bohemian Betyars X Parno Graszt, a Follow the Flow, az Irie Maffia és Rudán Joe koncertjét leszámítva ingyenesek.