A környezettudatosság minden időben fontos

A Zöld Megoldás-pályázat keretében immáron egy évtizede támogatja a környezettudatos ötletek megvalósulását a Duna-Dráva Cement.


A környezetvédelmi pályázat keretében a 2020 ás 2021-es időszakban összesen 8,5 millió forintra nyújthatták be pályázataikat a helyi közösségek, ami egy egyszeri,  egy millió forintos jubileumi különdíjat is magába foglalt. Az elmúlt évben világszerte fellépő nehézségek ellenére összesen 31 számos új, és innovatív ötletet tartalmazó pályázat érkezett a baranyai és a váci régióból. Ebben az esztendőbe közülük hatot választott ki a bíráló bizottság, valamint a Zöld Megoldás-pályázat 10 éves jubileuma alkalmából a Diófa Alapítvány Váci Deákvári Óvoda Diófa Úti Tagóvodája részesül egy millió forintos támogatásban.


A Nők Együtt Sikeresen Egyesület az elnyert másfél millió forint felhasználásával Siklóson az  egészségügyi komplexumot körülvevő zöld övezet átalakítását, megújítását tervezi. A szabadtéri váróhelyiséget a környezettudatosságot szem előtt tartva igyekeznek felfejleszteni, ami a gyermekek, kismamák és a betegek számára nyújtana közösségi, környezettudatos teret.


A Vokányi Óvoda és Konyha Zöld sziget elnevezésű pályázatában az óvodába járó gyermekek, és rajtuk keresztül a családjaik környezeti szemléletformálását tűzte ki célul, valamint a környezettel harmóniában élő, környezettudatos gondolkodású gyermek nevelését. Céljaik eléréséhez interaktív előadásokat terveznek a gyermekeknek és szüleiknek, valamint az óvodán belüli „AKTÍV faHÁZ”-at hoznak létre a fenntartható  fejlődés bemutatására. A projekt megvalósítására 500.000 forint támogatást nyertek el.


Friss, vegyszermentes zöldség minden évszakban? A Nagyharsányi Óvoda ezt a célt  tűzte ki, annak érdekében, hogy az óvodások minden évszakban friss és egészséges zöldségekhez jussanak. Az "ehető óvodaudvar” segít abban is, hogy a gyerekek már egészen fiatalon megismerkedjenek az önellátás fogalmával. Mindezek megvalósítására egy millió forint  támogatást nyertek el.


A pécsi Balokány-ligetért Egyesület egy kültéri oktató- és játéktér létrehozását tervezi. Az elképzeléseik között szerepel egy zöld szemléletformálást segítő, interaktív játék- és oktató tér kialakítása a Balokány-ligetben. A projekt célja, hogy a fenntarthatósággal összhangban álló gondolkodás módot és attitűdöt széles körben elterjesszék. A céljaik megvalósításához  másfél millió forint támogatást nyertek el.