A jövő Banksy-jétől a történészpalántákig

A művészet, a történelem és a természettudományok kapnak főszerepet a Zsolnay Örökségkezelő nyári táboraiban.

Street up kortárs junior nyári tábort szerveznek június 24-28., valamint július 8.-12. között. amelyre a 8 évestől ól 13 évesig várják a jelentkezőket. A tábor ideje alatt lehet majd gördeszkázni  és graffitizni. Ebben az időszakban láthatók a street art kiállítások a Zsolnay Negyedben, a résztvevők ezek megtekintése mellett megismerkedhetnek olyan képzőművészeti irányzatokkal, mint a dadaizmus, az urban art, a mural moral, a skate art és a street art. A táborban központi szerepet kap az alkotás, a gyerekek megismerkednek a street artra jellemző eljárásokkal, kipróbálhatják, milyen lehet  street artistnak lenni.
Jelentkezni és további információt kérni balogh.tunde@zsn.hu,  +36 20 436 0163 lehet

Jövőkód helytörténeti táborba július 15 évesekig várják a gyerekeket. Az öt nap során Pécs más-más történelmi korszakai - ókor, középkor, török idők, az aranykor és a jövő  - elevenednek meg. Nemcsak időben, hanem térben is bejárják ez idő alatt a várost. Kalandok, izgalmak, rejtvények, történelmi és gasztronómiai utazások várna rájuk a föld alatt és a város felett.
Jelentkezni és további információ kérni Novák Emese +36 30 414 2676, novak.emese@zsn.hu lehet

Természettudományos kaland nevet viselő nyári táborra július 22-26 között kerül sor, ide  7–től 10 évesekig várják a gyerekeket. A tábor a természettudományok varázslatos világába vezeti majd be a gyerekeket. Lesznek planetáriumi bemutatók, Varázsóra kísérletek, de csillagászati foglalkozás, játék a Labor- Interaktív Varázstérben, VR Univerzum, kézműves foglalkozás és sok más izgalmas program is része az öt napnak.
Jelentkezni és további információt kérni szebenyi.anita@zsn.hu, 0630/816-1416 lehet.