Van, amit érdemes más nemzetektől eltanulni!

Így lehet többek között az is, hogy más országok építészeti és lakberendezési stílusairól bármikor tudunk tájékozódni. Sőt, nem csupán tájékozódni, hanem akár meg is tudjuk teremteni a saját otthonunkban a számunkra tetszetős megoldást.

 

Ma éppen ezért egy kis virtuális sétát teszünk Svédországban, hogy lássuk, mi az, amit elleshetünk tőlük!

 

A svéd rött hus

 

Vagyis a svéd piros ház minden bizonnyal mindenkinek beugrik, amikor Svédországra gondol. Ez egy annyira karakteres szín és formavilágot képviselő ház, hogy még az is könnyen felismeri, aki amúgy sosem járt még Nils Holgersson hazájában. Ha neked is tetszik ez a szín, akkor bátran rendelj belőle a BIOKAY vályogvakolatok svédvörös festékek oldaláról. 

 

Persze a svédeknél hosszú történelme van ennek a színnek, és az évszázadok során igazi státuszszimbólummá vált a Faluröd festékkel való festés. Míg korábban a gazdagság jelképe volt, addig mára már ez némiképp veszített a jelentéséből. Ennek ellenére még mindig igazi svéd jellegzetességnek minősül, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog igazán változni.

 

De hogy miért piros? És miért jó egyáltalán ezt a festéket használni? Mutatjuk is!

 

A faluni rézbánya kincse

 

A festék különleges színét a faluni rézbányából származó alapanyag adja. Miután a bányából kibányászták a szenet, az utána maradó alapanyag rézben szegény maradt. Ellenben rájöttek, hogy van viszont benne több mint 20 értékes ásvány, amelyeknek ez a piros szín egyedülálló és utánozhatatlan árnyalatát köszönheti.

 

Talán nem meglepő, hogy a BIOKAY vályogvakolatok oldalán találkozol ezzel a festékkel, hiszen egy csupa természetes összetevőkből álló festékről beszélünk, amely fára kenve számtalan áldásos hatással bír. Többek között megvédi a fát a napsugarak káros hatásaitól, sőt, még a madárürülékektől is, így jóval hosszabb élettartamot biztosít a fának.

 

Nem mehetünk persze el szó nélkül amellett sem, hogy ez az organikus festék hagyja lélegezni a fát, tehát sokkal barátságosabb és élhetőbb lakóklímát varázsol, mint bármely más műanyag festék, ahogy a svédek nevezik a mesterségesen előállított festékeket.

 

Védd a fát, a családodat és a bolygót!

 

Talán mondani sem kell, de ha ezt a svédvörös festéket választod, akkor mindenki jól jár: a fa akár 10-15 évig is védve lesz, a családod egészséges környezetben élhet, a bolygót pedig nem terheled semmilyen vegyi anyaggal.

 

Persze akkor lesz igazán pazar az összhatás, ha az ablakkereteket fehérre fested, és a házba lépve pedig a skandináv letisztult és természetközeli lakberendezési stílust honosítod meg. Ha így teszel, garantáltan egy mini jóléti államot teremtesz magadnak és a családodnak!