Űzd el a stresszt természetes módszerekkel!

Rendszeres testmozgás

 

A szellemi kihívásokat a legjobban egy kis fizikai aktivitással lehet ellensúlyozni. A sport számtalan jótékony hatással rendelkezik: erősíti az immunrendszert, javítja az állóképességet, növeli az izomtömeget, emellett élen jár a stresszcsökkentésben is. 

 

A mozgás hatására ugyanis a szervezetben endorfin termelődik, amelyet nem véletlenül neveznek “boldogsághormonnak”. Ezért van, hogy egy-egy kimerítő edzés után nem csak fáradtnak, hanem kiegyensúlyozottnak és boldognak érzed magad.


Válassz egy olyan sportágat, amit örömmel űzöl, és nem halogatod a “nincs kedvem”, “nincs időm” és egyéb kifogások miatt. A heti 3 alkalommal történő, 30-40 perces intenzív sport már jelentősen javítja az életminőséget, de ha van időd és motivációd, akkor természetesen ennél többet is mozoghatsz - csak a javadat szolgálja. 

 

Nem baj, ha a sportban támasztasz magaddal szemben különféle kihívásokat (például egyre nagyobb távokat akarsz lefutni), de ügyelj arra, hogy a mozgás örömteli tevékenység maradjon, és ne stresszelj rá arra, hogyha esetleg nem sikerül elsőre elérni a kitűzött célt. 

 

Természetes stresszoldó készítmények

 

A stresszes életvitel elszenvedői sajnos túl gyakran és túl hamar nyúlnak a különféle nyugtatótabletták után. Ezek a készítmények a megnyugvás illúzióját keltik, holott csak a tüneteket nyomják el, de nem a probléma gyökerét kezelik.

 

Amint a hatóanyag kiürül a szervezetből, ismét jelentkeznek a panaszok, amit csak egy újabb adag szüntet meg… és már ki is alakult az ördögi kör, ami komoly függőséghez és - abbahagyás esetén - súlyos elvonási tünetekhez vezethet.

 

A természetes stresszoldók viszont nem tompítanak el, nem addiktívek, és nem okoznak káros mellékhatásokat sem. A Myrobalan BioXan csomagjai gyógynövénytartalmú kapszulákból állnak, melyek az adaptogén hatásnak köszönhetően kiegyensúlyozzák a test működését. Ez annyit jelent, hogy a túlműködő szerveket nyugtatják, az alulműködőket serkentik, az optimális állapotban lévőkre pedig nincsenek hatással. 

 

A kémiai nyugtatók helyett tehát mindig érdemes a kíméletes, viszont hatásos természetes módszereket alkalmazni.

 

Meditáció

 

A meditáció azokat a szellemi gyakorlatokat foglalja magában, amelyek segítenek megszabadulni a negatív gondolatoktól, ellazítják a testet, az elménkkel pedig a belső nyugalom elérésére törekszünk.

 

Számos ága létezik, például vezetett meditáció, nyugtató meditáció, zen csakra vagy jóga meditáció. Kitartó gyakorlással bármelyik eredményes lehet, és ha szokássá válik, azzal rengeteget segíthetsz testi és lelki egészséged megőrzésében.