Újra felvette a buggyos nadrágot Orbán

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a „Kohézió Barátai” csoport kormányfőinek ülésén vett részt 2020. február 1-jén, szombaton Portugáliában. A nemzetközi találkozóra megint egy elhíresült ruhadarabot vett fel: a sok bírálatot kapott buggyos nadrágot.

 

A nevezetes öltözék 2018 nyarán tűnt fel először, amikor a visegrádi országok miniszterelnökei és az osztrák kancellár találkozójára húzta fel a magyar minisztelnök. A résztvevők csoportképén, melyet Peter Pellegrini, Szlovákia miniszterelnöke tett közzé, Sebastian Kurz osztrák kancelláron kívül senki sem húzott a méretének pontosan megfelelő nadrágot, de a topis kelet-európai politikusok közül is kilógott Orbán a bármely rappernek tisztességére váló trottyos nadrágjával.

 


Orbán Viktor a 2018-as V4-es találkozó utáni csoportképen

 

A nadrágot bírálói idétlennek, viselőjét pedig igénytelennek, toprongyosnak nevezték, aki már puszta megjelenésével lejáratja Magyarországot. Herczeg Zoltán divattervező felajánlotta, hogy negyedórás munkával ingyen méretre igazítja Orbán ruháját, de a miniszterelnök nem élt a lehetőséggel.

 

Már-már azt hittük, a nadrág egy hajléktalanoknak szánt ruhacsomagba került, vagy megkapta Németh Szilárd, de nem: egy nemzetközi konferencián újra főszerephez jutott.

 


Orbán divatdiktátor is

 

A portugáliai Beja városában a „Kohézió Barátai”  fantázianevű találkozón ismét ebben pózolt a kameráknak a magyar miniszterelnök.

 

Politológusok szerint Orbán Viktor szándékosan hízott el és jelenik meg igénytelenül: ezzel próbálja hangsúlyozni, hogy ő a nép egyszerű fia, olyan közönséges személy, mint bárki más. Ugyanezt a plebejus imázst erősíti azzal, hogy az évente leadott hivatalos vagyonbevallásában nincstelennek mutatja magát.

 

A „Kohézió Barátai” egyébként az Európai Unió költségvetéséből nettó kivevő államok érdekegyeztetése arról, hogyan tudnák közösen még jobban megfejni a gazdag nettó befizető tagállamokat.

 

(Forrás: Hvg)