Új felvételek kerültek elő a Hableány-tragédiáról

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok. Egy áldozatot valószínűleg a Viking Sigyn vagy a mögötte érkező Viking Idun hajócsavarja ledarált, azért nem találták meg.

 

Most két  új felvétel került az ATV Híradó birtokába: az egyiket egy amerikai turista készítette a Viking hajóorrából, a másik felvételt pedig egy térfigyelő kamera rögzítette.

 


Új felvételek a Hableány katasztrófájáról

 

Friss fejlemény az ügyben, hogy korábban az ügyben igazságügyi szakértői vélemény állapította meg, hogy a gyanúsított telefonjáról a baleset időpontját követően adattörlés történt. Egy új szakértői véleményre alapozva a rendőrség megállapította, hogy az első szakértő a véleményében tévesen állította az adattörlés tényét. A fővárosi főügyész ezért fegyelmi eljárást kezdeményezett az Igazságügyi Szakértői Kamaránál.

 

(Forrás: ATV)