Téli elvonulás az osztrák hegyek közé

Havas programok minden korosztálynak

 

A magyar tulajdonban lévő Hotel OTP Birkenhof**** családbarát szálloda, amely az év bármely időszakában kínál szerteágazó programlehetőséget beltéren és kültéren egyaránt. Így nem kérdéses, hogy aki nem hátrál meg egy hidegebb, télies naptól, annak itt az idő, hogy összecsomagoljon és világot, azaz Karintiát lásson egy hétvége erejéig vagy ha teheti, akár több napra is, hiszen a látnivalókból nem lehet kifogyni ebben a térségben.

 

Sokszor okoz nehézséget, amikor gyermekekkel utazunk, hogy félünk, unatkozni fog a gyerek. Na ez a Birkenhofban teljességgel lehetetlen. Már a szállodában is temérdek program várja a gyerekeket életkortól függetlenül, akik pedig kimerészkednek a tágabb környezetbe, ezernyi csoda fogja várni őket.

 

Télen a havas sportok szerelmeseinek különösen kedvez a karintiai régió, ugyanis az ország híres síparadicsoma található itt. Több, mint 1.100 pályával, csodálatos természeti kincsekkel méltán kedvelt sportolási és üdülőhelye ez a helyieknek és turistáknak egyaránt.

 

Szánkózni és korcsolyázni is lehet

 

Akik nem szeretnek síelni, vagy pedig egyszerűen csak megunták azt, válthatnak a sokkal békésebb szánkózásra vagy éppen korcsolyázhatnak is. Ráadásul míg a síelés alapvetően egyéni sport, addig a szánkózás kitűnő családi program, és korcsolyázni is lehet egymás mellett, közben akár beszélgetve is.

 

A Birkenhof szálloda Bad Kleinkirchheim városában található, ahol több szánkópálya is rendelkezésre áll. Ezek gyalogosan, felvonóval vagy egy különleges járművel, a traktor taxival közelíthetők meg. Ez annyit jelent, hogy a jármű eleje, ahogy a neve is mutatja, egy igazi traktor, amelyre utána egy busz kocsija van rákapcsolva. A különleges élményt fokozza, ha a szánkópályák közelében található gyönyörű alpesi hüttéknél fogyasztjuk el ebédünket vagy vacsoránkat.

 

A térségben korcsolyapályák is találhatók, mesterségesek és természetesek egyaránt. Ez utóbbiak a régió tavainak befagyásakor keletkeznek, nagy múltjuk van és hagyományosan sokan korcsolyáznak rajtuk.

 

A hideg után jól jön egy kis wellness

 

Mi sem jobb egy síelés után, mint beülni egy termálfürdő meleg vizébe. Bad Kleinkirchheim közelében két termálfürdő is található és a térség híres gyógyászati központ is, azontúl, hogy népszerű síparadicsom. Akik pedig inkább visszatérnének a Birkenhof szállodába, ott is várja őket a wellnessoázis a meleg medencékkel, a tradicionális finn és az infraszaunával. Akik pedig kellően megéheztek, megkóstolhatják a Karintiai Minőségi Pecsétes szálloda gasztronómiai kiválóságait is.