Tavaszi gardróbfrissítés: ennek az 5 alapdarabnak ott a helye a te ruhatáradban is!

Ám mielőtt nyakadba vennéd az üzleteket és hatalmas szatyrokkal, no meg lecsupaszított bankszámlával térnél haza, olvasd el cikkünket, hiszen megmutatjuk, mik azok az alapdarabok, amiket rendkívül sokféleképpen lehet variálni.

 

További inspirációra van szükséged? Böngészd át a Bien.hu Divat rovatát hasznos ötletekért!

 

1. Áttetsző blúz

 

Ez egy igaz légies ruhadarab, ami a tavaszt, a megújulást jelképezi. A könnyed, áttetsző anyagokat ráadásul most a divatipar is nagyon felkapta, az idei szezon rengeteg bemutatóján lehetett látni őket a kifutókon is.

 

Nyugodtan kijelenthető tehát, hogy egy szupertrendi darabról van szó, ami a te szekrényedből sem hiányozhat. Ami pedig extra előny, hogy többféle szettben is megállja a helyét. Viselheted farmernadrággal vagy szoknyával, kiegészítheted ékszerekkel.

 

Ha visszafogott megjelenést szeretnél, akkor vegyél fel alá egy trikót vagy topot, de ha bevállalósabb vagy, akkor szimplán egy melltartóval is viselheted.

 

2. Aranysárga színű blézer

 

Az élénksárga egy igazi vidám, tavaszi szín, kár lenne kihagynod a ruhatáradból. Ilyenkor viszont még gyakoriak a hűvös napok, amikor elkél egy blézer. A megoldás egyszerű: válassz egy aranysárga színű darabot.

 

A marigold nevű árnyalat az idei tavasz egyik slágere, ha pedig nagyobb felületen viseled magadon, garantáltan nem maradsz észrevétlen. Ez a szín remekül feldobja a megjelenésedet, csak arra figyelj, hogy a szetted többi része legyen visszafogott árnyalatú, hiszen az élénk színekből is megárt a sok.

 

3. Lezser bőrnadrág

 

Habár imádjuk a farmereket és a leggingseket, néha mégis érdemes egy kicsit beújítani, és másféle nadrágot is felvenni, például egy lazább fazonú, magas derekú, bőr vagy bőrhatású változatot.

 

Ehhez ugyanúgy remekül passzol egy oversized pulóver, mint egy kardigán vagy laza póló, ha pedig magas sarkú cipővel kombinálod, akkor még a legegyszerűbb szettet is trendivé és nőiessé teszi.

 

4. Fekete-fehér pöttyös egyberuha

 

Ha imádod a romantikus, vintage stílusú darabokat, akkor nem is kérdés, hogy egy ilyen ruhának is ott a helye a gardróbodban. Ez egy klasszikus viselet, ami lényegében soha nem megy ki a divatból.

 

Ha a hagyományosabb vonalat szeretnéd erősíteni, akkor párosítsd fekete magas sarkú körömcipővel és egy elegáns retiküllel, ha pedig vagányabb szettet szeretnél, akkor vegyél fel hozzá egy lezserebb blézert vagy oversized pulcsit, és csizmát vagy bakancsot.

 

5. Pasztell színű rojtos táska

 

Végezetül ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem. A rojtos táska évek óta nagyon divatos, ebben a szezonban pedig az élénk színű darabok helyett inkább a pasztell árnyalatok hódítanak. Ráadásul szinte bármilyen öltözékkel kombinálhatóak.