Színek a garázsban: modern és könnyen kezelhető megoldások

A garázs festése öt évente javasolt

 

Általában öt évente vagy ha nagyon kíméljük tereinket, akkor ennél ritkábban jön el az ideje a rendszeres tisztasági festésnek. Erre kínál többféle megoldást a Bíborfesték Üzletház garázsfesték kínálata, ahol kifejezetten olyan festékeket is kaphatunk, melyekkel a garázs padlózatát tudjuk új színekbe öltöztetni. 

 

Sokszor elfeledkezünk garázsunkról, a belső terekre fókuszálunk, holott ez a rész is megérdemli a törődést. Nemcsak az autónk tárolására szolgál ugyanis a legtöbb esetben, hanem sok egyéb tevékenység helyszíne, emellett tárolásra is igen hasznos. Itt is hajlamosak elpiszkolódni a falak, megkopni a padló, vagy akár a festés is megsérülhet. 

 

Az univerzális szürke

 

Míg belső tereinkben akár változatos színek kavalkádját is felvonultathatjuk a falakon, addig a garázsba érdemes olyan árnyalatot választani, amin nem látszik a kosz, ami tartós és mégis modern. 

 

Jó választás lehet például a VALMOR ezüstszürke garázsfesték, mely egy poliuretán kötésű, flexibilis festék. Rugalmas, ellenáll a kopásnak, az olajnak, benzinnek, ammóniának, sós hólének és a háztartási tisztítószereknek is. Bel- és kültéren egyaránt használható. 

 

A Bíborfesték Üzletház többféle színben és kiszerelésben kínálja ezt a garázsfestéket, így elérhető a 0,75 literestől egész a 20 literes kiszerelésig többféle kivitelben. Érdemes úgy kalkulálni, hogy négyzetméterenként 2 dl festékre lesz szükségünk. Az ezüstszürke mellett pedig fehérben, betonszürke színben, homoksárgában, égkék, piros és sárga változatban is kapható. 

 

Felújítás az alapoktól 

 

Garázsunk felújításakor a padlózat átfestése egy igen népszerű módja annak, hogy friss, tiszta külsőt adjunk a garázsnak. A helyiség így rendezettebbnek tűnhet, és az átfestés egy költséghatékony megoldás is egyben. 

 

Ráadásul ezek a garázsfestékek védelmet is nyújtanak a kopás és elhasználódás ellen. Legyen az akár egy-egy olajfolt vagy a téli hónapokban a padlóra csepegő sós hólé nyoma. Nagy előny  továbbá az is, hogy a garázsunk így könnyebben is tisztítható és karbantartható. A garázsfesték ugyanis sima, nem porózus felületet biztosít, mely ellenáll a foltoknak és könnyen takarítható.

 

Túl ezen még a biztonságot is növelheti, hiszen csúszásmentes felületet biztosít, a festékek textúrája ugyanis tapadást garantál. Ilyen festékeket kínál a Bíborfesték Üzletház is, akik több mint negyedszázada vannak jelen a piacon. Nemcsak festékeket találunk webáruházukban, hanem olyan eszközöket, anyagokat is, melyekre egy felújítás során szükségünk lehet. 

 

Minőségi, tartós alapanyagokat szerezhetünk be náluk, olyan garázs- és padlófestékeket, melyek sokoldalúan felhasználhatók, ellenállnak az időjárási elemeknek, a nedvességnek, fagynak és az UV-sugárzásnak.