Szempontok a zuhanytálca kiválasztásához

A legfontosabb szempont, hogy a zuhanytálca méretében illeszkedjen a zuhanykabinhoz és a vízvezeték szerelvényeihez. A vízállás kivezetéseit érdemes szakemberrel ellenőriztetni, mielőtt bármibe is belevágunk. A meglévő adottságokon túl természetesen fontos az esztétikum, és figyelnünk kell a csúszásmentességre is.

 

Különböző formai kialakítások

 

A zuhanytálcák legismertebb fajtái a félköríves és a szögletes darabok. Ezenkívül létezik még téglalap alakú és aszimmetrikus elrendezésű zuhanytálca is. Az adott típusokból megkülönböztetünk alacsony, illetve magas kialakításúakat is.

 

Anyagukat tekintve készülnek öntött márvány, akril vagy kerámia zuhanytálcák. A Gemini-Duo zuhanytálcák széles választékát kínálja, a gyártók mind európaiak és magas minőségű kategóriákat képviselnek.

 

A könnyen munkálható akril

 

Elsőként az akril zuhanytálcákat érdemes bemutatni, mivel kiváló anyagát tekintve a legkönnyebben megmunkálható, így a legkülönbözőbb formájú zuhanytálcát lehet belőle kialakítani.

 

Előnyei között sorolhatjuk még fel a súlyát, mivel nagyon könnyű, így könnyen beépíthető, valamint az egyszerű tisztán tarthatóságát. A klasszikus daraboktól a modernig mindenféle típus megtalálható.

 

Létezik olyan akril zuhanytálca, amelyhez ülőke is kapható. Ezt főleg az idősebb és betegesebb korosztály számára ajánljuk, akiknek nehézséget okoz nemhogy egy kád, de még egy zuhanykabin használata is.

 

A mindig elegáns kerámia

 

A kerámia tárgyak és szaniterek, bárhová is vannak beépítve, mindig csodálatot váltanak ki méltóságukkal, eleganciájukkal. Masszív, szilárd és strapabíró darabok, amelyek mindig nyugalmat és előkelőséget fognak sugározni!

 

Egy klasszikus vagy rusztikus jellegű fürdőszoba méltó darabjai lesznek! Nem szabad elfelejtkeznünk még egy fontos tulajdonságáról! A Gemini-Duo félköríves és a szögletes kerámia zuhanytálcái mind csúszásgátló felülettel készülnek, így extra biztonságot nyújtanak zuhanyzáskor.

 

A legdrágább ékkövek, a márványok

 

A legstrapabíróbb darabok az öntött márványból készült zuhanytálcák. Kiemelten tartósak és jól bírják a nagy környezeti behatásokat, legyen szó akár vízkőről, hőről vagy baktériumokról. Hőállóságán kívül még a hőmegtartó és hőtároló tulajdonságát is meg kell említeni előnyként.

 

Felülete gyönyörűen lecsiszolt. Aki a megnyerő öntött márvány zuhanytálca mellett teszi le a voksát, az számíthat rá, hogy évtizedekig szolgálni fogja a fürdőszobájában! Íves, szögletes és aszimmetrikus formákban is elérhető a Gemini-Duo webáruházban, nézz be hozzájuk!