Reviczky Gábor amiatt aggódik, hogy kirakják a ferencvárosi önkormányzati lakásából

Amint arról beszámoltunk, Reviczky Gábor (70) színművész, A mi kis falunk tévésorozat sztárja szeptemberben egy 82 négyzetméteres összkomfortos önkormányzati lakás bérleti jogát kapta soron kívül Bácskai János (57) fideszes ferencvárosi polgármestertől cserébe azért, mert kampányolt neki. A piaci ár feléért bérelt önkormányzati lakást később kedvezményesen megvásárolhatta volna.

 

A választás eredménye miatti csalódottságát így fejezte ki a „Hiteles Hírek” nevezetű Facebook-portálnak adott interjúban:

 

„Fel nem foghatom, hogy nem lehet észrevenni, milyen hatalmas változásokon ment át az ország és a főváros? Az ellenzék pont ezen változások ellenében kampányolt. Karácsony Gergely is már korábban elmondta, hogy leállítaná az egyébként nemzetközi díjakat is elnyert ligetprojektet. Hogy lehet egy ígérgetős emberre bízni Budapestet?”

 

A színész most attól is fél, hogy a vasárnap megválasztott Baranyi Krisztina ellenzéki polgármester kiteszi őt a lakásból.

 

„Most tartok attól, hogy a lakásból kirúgnak a francba. A dolog pedig úgy működik, hogy a kerület önerőből több házat is felújított, hogy az ottani lakásokat piaci alapon bérbe adja. Nem olcsón. (...)  Az első számlám a vízzel együtt 156 ezer forintról szólt, de ebben nem volt benne a fűtés. Havonta 220 ezer forintra számítok.”


Budapest-Ferencvárosban jelenleg is 1500-nál több család várakozik a beadott lakáskérvényének kedvező elbírálására, Reviczky Gábor pedig egy hatalmas családi ház 50%-os tulajdonosa Ráckevén.


(Forrás: 24)