Öngyilkos lett a kelebiai posta vezetője, tettéért a céget hibáztatja

K. L., a kelebiai postahivatal vezetője 2020. január 4-én váratlanul öngyilkos lett. A férfi 46 éven keresztül dolgozott a postánál. A legnépszerűbb közösségi oldalon terjedő búcsúlevelében a Magyar Posta vezetőit és a munkakörülményeket hibáztatta tettéért.

 

Azt írta: dolgozóként már úgy érzi, kilátástalan a helyzet. Túl nagy szerepet kapott a munkájukban az értékesítés, a munkakörülmények pedig eközben elkeserítőek: kevés a munkavállaló, emellett pedig akad olyan posta, ahol a vécé egy pottyantós, a kert végében. A férfi azt írta: a Magyar Posta az értékesítési kényszerrel egyetlen tollvonással piaci kofát csinált a postásokból.

 

„Sértő, bántó, megalázó körülmények, hogy a fizetésekről ne is beszéljünk”.  „Halálomért egyedül és kizárólag a Magyar Posta felel” – tette hozzá.

 

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a férfi szombaton még bement a munkahelyére, utána lett öngyilkos.

 

A helyieket megdöbbentették a történtek. 

 

„Semmiféle előjelét nem tapasztaltam – én legalábbis – annak, hogy ilyen döntésre fog jutni” - mondja a település polgármestere. Maczkó József szerint a férfi korábban is panaszkodott a postára, ám a munkáját rendkívül becsületesen végezte. A polgármester szerint nem volt ritka, hogy a postavezető szombaton is bement dolgozni. „Ez nem volt furcsa dolog. Reggel hat óra, fél hét körül szoktam vele találkozni, amikor jött a munkába. Kerékpárral közlekedett, és délután öt-hat óra körül hagyta ott a munkahelyét.”

 

A Facebookon több helyen írták hozzászólásként postai dolgozók: sajnos igaz, amit K. L. a búcsúlevelében állított.

 

„Ismeretes számunkra sok probléma, amit a kolléga is megjelölt” – mondta az RTL Híradónak Postás Szakszervezet elnöke, aki elmondta, hogy a postai szolgáltatások és egyéb termékek értékesítése miatti stressz és a rossz munkakörülmények jellemző problémák a postások körében. Megpróbálják a hamarosan kezdődő ezévi bértárgyalások során az említett problémákat is felvetni.

 


Az RTL Klub tudósítása

 

A Magyar Posta Zrt. belső vizsgálatot indított az ügyben.

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!


(Forrás: Szeretlekmagyarország, címlapkép: Google StreetView)