Nyáron tényleg nem végeznek lézeres kezeléseket?

Egyes beavatkozások ugyanis elvégezhetőek nyáron is megfelelő fényvédelmi szabályok betartása mellett. Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító, bőrmegújító kezelései közül a bőrfelszín sérülése nélküli eljárások bármely évszakban elvégezhetőek. Arról, hogy pontosan milyen biztonságos előírásoknak kell megfelelni, és mely kezeléseket vállalhatunk be nyáron, cikkünkből tájékozódhatsz.

 

Káros napsugarak

 

A bőr öregedésének folyamatát nagyban befolyásolja az UV-sugárzás mértéke. A káros napsugarak hatására ugyanis bőrünk leéghet, ami nemcsak esztétikailag zavaró piros foltokban mutatkozik meg, hanem bőrünk öregedését is gyorsítja. Ezek az ártalmak az életünk során összeadódnak, mivel a bőrünk nem felejt, és elraktározza a káros hatásokat. 

 

Csak évek múltán válnak láthatóvá mindezek, ezért is fordítunk kevés gondot még fiatalabb korban a fényvédelemre. Pedig nélkülözhetetlen, hogy a bőrápolási rutin részévé váljon a fényvédők használata már fiatalabb korban is.

 

Az UV-sugárzás típusai

 

Az UV-sugárzás két fajtáját különböztethetjük meg, az UV-A és az UV-B típust, melyek különböző módon hatnak bőrünkre. Bár mindkét típus káros lehet, az UV-A járul hozzá főként a bőr öregedéséhez, mivel mélyen behatolnak a sugarak testünkbe. Az UV-B sugárzás a bőr felső rétegeit érinti, emiatt történik meg, hogy leég a bőrünk, ha hosszabb ideig vagyunk kitéve ennek a hatásnak.

 

Bár sokan úgy vélik, hogy a borús időben a felhőkön nem hatolhatnak át a nap sugarai, ez tévedés. Az UV-sugárzás a borongós téli időben, sőt még az ablaküvegen keresztül is hat ránk, így állandó védelemmel kell rendelkeznie bőrünknek, hogy hosszú ideig egészséges és fiatalos maradjon. 

 

Az arcunkat többféle fényvédő termékkel tudjuk bekenni, de ne feledkezzünk meg a karok, nyak, kézfej megóvásáról sem. A naptej fizikai védelmet kínál, míg a kémiai fényvédők a bőr minden rétegébe eljutnak. A két típus kombinációjával tudjuk leginkább megóvni bőrünket a károsodástól.

 

Milyen kezelések végezhetőek nyáron?

 

A nyári hónapokban kizárólag olyan orvos-esztétikai kezeléseket végeznek, amelyek nem járnak a bőrfelszín sérülésével. Ilyen például a lézeres szőrtelenítő kezelés, de a DermaClear mélytisztító és hidratáló eljárás is alkalmazható nyáron. A biolifting és bio stimulációs kezelések is bevállalhatóak, sőt ajánlatos is ezeket a bőrmegújító kezeléseket ebben az időszakban is kipróbálni, hiszen friss, ápolt arcbőrt garantálnak.

 

Hajunk egészsége szintén megőrizhető a melegebb hónapokban a lézeres hajstimulációs kezeléssel. A napfény, a strand klóros vize vagy a tenger sós tartalma igencsak megviselheti a hajunkat, így annak fényes, dús hatását nyerhetjük vissza ezzel a kezeléssel. Bármely beavatkozásra is vállalkozunk, mindenképpen szakemberhez forduljunk!