Nem árulja el az Audi, kitől vettek földet

Amint arról beszámoltunk, Győr fideszes polgármestere szexbotrányba keveredett. Egy horvát jachton orgia keretében tett magávé egy luxusprostituáltat. Az orgián rész vett még – egyebek mellett –  Rákosfalvy Zoltán, Borkai Zsolt (54) polgármester ügyvédjédje is, aki az elhunyt Andy Vajna mögött a második legnagyobb magyar kaszinótulajdonos, és aki a győri, a pécsi és a miskolci kaszinók koncessziójához pályázat nélkül jutott.

 

A győri Audi gyár beruházása körül egy komoly korrupciós bűnszövetkezet sejlik fel, amely a gyárhoz szükséges földterületek közbenső megvásárlásán gazdagodott meg. A gyárhoz kijelölt földterületet azért  megszerezhette meg még időben a Rákosfalvy Zoltánhoz kötődő cég, mert valószínűleg politikai kapcsolatai révén bennfentes információkkal rendelkezett ez építkezés tervezett helyszínéről.

 

Az Immobilien Trade Center Kft. volt az a cég, amely 2012-ben eladta a Győr mellett terjeszkedni szándékozó Audinak azokat szántóföldeket, ahol az autógyár megépíthette magyarországi logisztikai központját. Az Immobilien Trade Center Kft. székhelye Rákosfalvy Zoltán lakcíme. A kft-nek egy Cessna típusú repülőgépe is van, melyen előszeretettel utazgatott Thomas Faustmann, az Audi Hungaria 2015-ben leköszönt német vezetője és Borkai Zsolt is.

 

2018 májusában, néhány héttel a Borkai-banda orgiájáról készült pornográf videófelvétel készítése előtt 250 millió forint osztalékot vettek ki a cégből, de azt nem lehet tudni, hogy kicsoda, mivel jogilag úgy lett megkonstuálva, hogy Magyarországról ne lehessen belelátni a valódi tulajdonosok körébe. A névleges tulajdonos ugyanis egy luxemburgi bejegyzésű offshore cég.

 

Az Audi most azt közölte, hogy 2014-ben egy projektcéget, az A-K Projekt-Éplog Kft.-t és földterületet is vásárolt az Audi logisztikai központjának bővítéséhez. Az eladót azonban nem nevezte meg a német vállalat. Elmondásuk szerint a telek megvásárlásakor a terület ipari célra hasznosítható területként volt besorolva és a megvásárlása előtti átminősítési eljárásban az Audi Hungaria nem vett részt.

 

(Forrás: HVG, címlapkép: Napi, Szigetváry Zsolt)