Mire jók a többéves okostelefonok?

Újabb és újabb okostelefonok évről évre

 

A mai rohanó világunkban nem meglepő, hogy olykor már évente is lecseréljük a készülékünket. Az informatikai fejlődés töretlen, mely természetesen az okostelefonok körében is érezteti a hatását. A gyártók ráadásul nem csak kiváló termékeket dobnak a piacra, de olyan marketinggel is tálalják mindezt, hogy még az is elgondolkodik a legújabb modellen, akinek addig eszébe sem jutott.

 

De mindezek ellenére olyan készülékeket is találunk, melyek évekkel a bemutatásuk után is kaphatóak, és még mindig megállják a helyüket.

 

Mire jó egy többéves okostelefon?

 

A minőségi mobiltelefonok piacán még ma is vannak olyan készülékek, melyeket már több éve mutattak be, de felveszik a versenyt a mai okostelefonokkal is. Erre kiváló példa az Apple iPhone 11 készüléke, mely a minőségi, gyors telefonok mintapéldánya.

 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az almás gyártó ne fejlesztette volna tovább az 11-es modell bejelentésekor megálmodott koncepciót. Ma már a 14-es szériánál tartva számos dologban sokkal előrébb járnak. De ez nem jár automatikusan azzal, hogy elavult lenne a három generációval korábbi készülék! Nem véletlen, hogy például a CoolMobile.hu oldalról is megrendelhető még a mai napig is.

 

Ha csak azt nézzük, hogy melyik okostelefon típus tartja a legjobban az árát, akkor hamar szembetaláljuk magunkat az Apple iPhone készülékekkel. És ez nem véletlen! Ezeket valóban gondos tervezés és kivitelezés jellemzi. Az Apple mindig is híres volt arról, hogy a hardverből kihozza a maximumot és felhasználóbaráttá teszi a készülékeket. Ezek az érdemek az évek során sem kopnak el.

 

Az iPhone széria már a 11-es modell megjelenésekor is nagyon kifinomult és kiforrott volt, ugyanakkor letisztult formavilággal rendelkezett, ami ma is nagyon jól mutat. Ráadásul sokaknál már maga az Apple logó látványa is heves szívdobogást vált ki, ismerve azt a minőséget, amit a cég és az általa gyártott készülékek képviselnek.

 

Bár az újabb szériák esetén továbbfejlesztett kamerákról beszélhetünk, már a három generációval korábbi Apple okostelefonok is meggyőző minőségben készítenek képeket és videókat. Ez annak köszönhető, hogy már akkor is beépített optikai stabilizátorral rendelkeztek ezek a mobiltelefonok. A váz alatt pedig villámgyors chipek dolgoznak, 6 magos CPU, 4 magos GPU és egy 8 magos Neural Engine a mesterséges intelligencia kiszolgálása érdekében.

 

A régebbi nem feltétlenül rosszabb!

 

Gondoljunk arra, hogy egy iPhone-nal egy minőségi, gyors, szép és könnyen használható okostelefon boldog gazdái leszünk. Ráadásul mai napig jobb választás, mint sok középkategóriás, de újabb készülék. Ráadásul még az árukat is jól tartják a telefonok piacán.