Minden, amit a pizzakemencékről tudni akartál

Ezek a kerti sütögetők egyre népszerűbbeknek számítanak, hiszen a hagyományos vetélytársaiknál lényegesen jobb eredményeket produkálnak, ráadásul mindezt szemtelenül rövid idő alatt, minimális energiaigény mellett. Cikkünkben pedig behatóbban is megismerkedhetsz ezekkel a páratlanul modern eszközökkel.

 

Van élet a pizzán túl is!

 

Természetesen a pizzasütő kemencék fő célja nem más, mint a pizza elkészítése, de jobb, ha már az elején úgy tekintesz rá, mint egy zseniális lehetőségre, amiben rengetegféle ételt el tudsz készíteni. Szóval az olaszok nemzeti étele csak a jéghegy csúcsa, és ideje neked is megismerkedni az alatta rejlő mélységekel.

 

Ehhez azonban szükséged lenne egy pizzasütő kemencére, hogy teljes legyen a képe a kertednek? Vagy esetleg már csak néhány hasznos kellék hiányzik? Nézz körül a Grillplaza.hu Alfa Forni kiegészítői közt, ahol biztosan megtalálod a kedvedre való termékeket!

 

Hová lehet a kerten kívül teni egy pizzasütő kemencét?

 

Természetesen ezeknek az eszközöknek a lakossági felhasználáson kívül is van létjogosultsága. Üzemi vagy szállodai körülmények között ugyanúgy megállják a helyüket, mivel hihetetlenül gyorsan felfűtenek a szükséges üzemi hőmérsékletre, ráadásul 1-2 perc alatt készre tudnak sütni ezen egy pizzát. 

 

Ezzel a sebességgel pedig bármelyik nagy forgalmú vendéglátó-ipari egységben elégedettek lehetnek. Mivel nemcsak fatüzelésű kivitelek vannak, hanem gázos verziókban is elérhetőek, így bármelyik nagyüzemi konyha infrastruktúrája megfelelő lehet egy ilyen kemence telepítéséhez.

 

Milyen előnyei vannak még a modern pizzasütő kemencéknek?

 

Mivel mind a kialakítás, mind a felhasznált anyagok tekintetében mérnöki precizitással lettek tervezve, sokkal nagyobb energiahatékonysággal bírnak, mint a hagyományos elődeik. Sokkal hamarabb fel lehet őket fűteni a pizzasütéshez optimális 4-500 Celsius fokos hőmérsékletre, és sokkal jobban meg is tudják tartani azt. Így lehetségessé válik, hogy akár 1-2 percenként újabb pizzát tudj betenni a sütőbe, és akár 10 személyre is elegendő legyen egy kemence kapacitása.

 

Ezen felül sokoldalúvá lehet őket tenni a különböző kiegészítők segítségével. Ilyen lehet például egy BBQ szett, amivel alkalmassá teheted a pizzasütő kemencét mindarra, amit egy grillsütő is el tud készíteni. Direkt, vagy indirekt sütés? Pirítás? Esetleg egy egész csirke megsütése? Ez mostanra egy pizzasütővel sem lehetetlen feladat. Szóval nemcsak gyors, hanem sokoldalú is.

 

Miért fontos a pizzalapát?

 

Ez az a kiegészítő, amin egyáltalán nem érdemes spórolni. Mivel a kemencék kifejezetten magas hőmérsékleten működnek, ha nem megfelelő technikát alkalmazol, nagyon hamar égési sérüléseket szenvedhetsz el. Egy pizzalapáttal pedig kellő távolságban maradhatsz a tűztértől.