Milyen festékkeverő gépet válasszak?

Festékkeverő gép kiválasztása – milyen gyakran és milyen anyaghoz használod majd

 

A festékkeverő gép kiválasztásánál figyelembe kell venned, hogy milyen gyakran és milyen anyaghoz használod majd. Ezek az eszközök habarcs keverésére is alkalmasak, így ilyen esetben a nagyobb teljesítmény és a nagyobb festékkeverő tartály lesz a mérvadó szempont. Ha rendszeresen beindítod a festékkeverőt, azonban kis mennyiséget keversz, és nem használod hosszabb ideig, bőven elegendő egy kézi, akkumulátoros verzió. Hosszabb munkák, és különböző fajta anyagok esetén magas teljesítményű, dupla tengelyes változat lesz a nyerő, ami egész nap jól dolgozik majd és nem hagy cserben.

 

Érdemes még figyelembe venni a festékkeverő gép sebességét is. A jó festékkeverő gépek általában állítható sebességi beállításokkal rendelkeznek, így alkalmazkodni tudnak a különböző festéktípusokhoz.


Mekkora keverési térfogattal rendelkezzen a festékkeverő gép?

 

A keverőedény átmérője is nagyban befolyásolhatja a festékkeverő gép választásod. A használni kívánt festéket külön erre gyártott vödörbe vagy ládába tudod önteni, majd ezután következhet a keverés. Minél nagyobb az edény átmérője, annál nagyobb mennyiségű festéket tudsz összekeverni vele. Arra azonban figyelj, hogy minden gépnek meghatározott a keverési térfogata, így, ha nem akarod, hogy idő előtt tönkre menjen, mindig csak annyi festéket keverj vele, amennyi a megengedett.


Nem biztos, hogy a könnyű festékkeverő lesz a te géped

 

Lehet, hogy egy könnyű, 5kg-s, egyszerűen hordozható változatot néztél ki magadnak, azonban, ha sokat és sokszor használod, akkor bizony hosszú idő lesz vele a festéket kikeverni. Vannak olyan festékkevergő gépek, amik egy kicsit nehezebbek, de még ugyanúgy mobilisak, mint kisebb társaik.


Fontos szempont a könnyű tisztítás is

 

A festékkeverő gép használata tényleg nagyon egyszerű. Bekapcsolod, belehelyezed a felverni kívánt festékbe és először alacsony, majd magasabb fordulatszámon összekevered a választott anyagot. A gyártó minden esetben meghatároz keverési sebességet és időt, érdemes ezt figyelembe venni minden keverés előtt.

 

Miután végeztél, minden esetben jól tisztítsd meg a gépet. Folyó, tiszta víz alá tedd be kikapcsolt állapotban, majd jó alaposan töröld meg egy száraz ruhával, valamint minden használat és tisztítás után érdemes bezsírozni. Ha ezt a pár egyszerű szabályt betartod, nem kell évente festékkeverő gépet vásárolnod.

 

Mielőtt megrendelnéd a számodra szimpatikus szerszámot, a profibarkács keverőgép tájékoztatóját is érdemes átfutnod. Ebben leírnak még számtalan hasznos információt, és egy pár kattintás után már meg is tudod vásárolni a kinézett gépet.