Milyen a tökéletes őszi dekoráció?

A nyárral ellentétben, ilyenkor egy kicsit lelassulunk, nagyobb fókusz helyeződik a benti, kuckózós programokra. Felébred bennünk a vágy, hogy beszerezzünk mécseseket, töklámpásokat és számos egyedi dekorelemet. 

 

Hogyan díszítsünk, mitől válik ősziessé egy otthon?

 

Szerencsére bőséges a kínálat, például a Deconline.hu őszi dekoráció választékából mindent elérhetünk: töklámpásokat, világító elemeket, halloweeni, mindenszentek ünnepére való kellékeket, de mégis mitől lesz tökéletes a dekoráció? Hogyan érdemes választani? Milyen elemek úgymond nélkülözhetetlenek? Hozunk néhány praktikus tippet, hogy az otthonunk őszi köntösbe öltöztetése egy örömteli, kreatív elfoglaltság lehessen.

 

Tökök minden mennyiségben: ahogyan a sütőtök ennek az évszaknak a legjellegzetesebb eleme, úgy a dekorálás során sem szabad elfeledkeznünk róla. Persze a sült sütőtök és a belőle készült sütik is kihagyhatatlanok. Amiért remek választás, hogy viszonylag hosszabb időn keresztül képes megőrizni a színét, formáját, tehát nem kell attól tartanunk, hogy már a második napon fonnyadt lámpásra bukkannak a gyerekek. Ugyanakkor az említett webshopból beszerezhetünk kerámiából, plüssből, papírból készült dekorációkat is.

 

Nemcsak a sütőtök, hanem a dísztök is igen népszerű ebben az időszakban, főként a faragásban jártas családok körében. Valljuk be, az egyik legszórakoztatóbb program, ha közösen összeülünk, hogy csodálatos lámpásokat készítsünk, amelyeket elhelyezhetünk a kertben, a teraszon, de akár az ablakban is.

 

Világító kiegészítők: ne hagyjuk ki a klasszikus lámpások mellett a világító kellékeket sem. A LED-es, illetve napelemes díszek szintén megalapozzák az őszi hangulatot. Egy korán sötétedő időszakban a kisebb-nagyobb fénydekorációk remekül érvényesülhetnek.

 

Őszi figurák, speciális karakterek

 

Mit jut egyből eszünkbe? Ugye, hogy a boszik és madárijesztők? Na és persze a csontváz, a szellem és néhány kedves állatka is, mint például a süni. Az erdei állatokkal összekötve a gombák, házikók, manócskák is megjelenhetnek az őszi repertoárunkban.

 

A legjobb pedig, hogy ezekkel a karakterekkel bárkire ráhozhatjuk a frászt, persze ügyesen kell elhelyezni őket, meglepő, nem várt helyeken. Az ablak és a terasz mellett nyugodtan rejtsünk el egyet-egyet az udvaron is, a nappaliban, de akár a fürdőszobában is. 

 

Emlékezzünk meg szeretteinkről

 

Ez az időszak lehetőséget teremt, hogy méltóképpen emlékezzünk meg elvesztett szeretteinkről. Mindenszentek és halottak napja alkalmából beszerezhetünk speciális kegyeleti termékeket is, angyalkákat, sírdíszeket, koszorúkat. Napelemes figurákat is elhelyezhetünk a kertünk egy pontján.

 

Az őszi dekorálás során ne korlátozzuk le magunkat, engedjük szabadjára a képzeletünket, hiszen épp akkor válik igazán különlegessé.