Ismered a nappaliban lévő szekrénysor választásának buktatóit?

A mömax kínálatában a nappali szekrénysor számos változata megtalálható, elsősorban a trendi, divatos stílus kedvelői válogathatnak kedvükre. Mégis mielőtt a túlzott választék miatti gyakori hibákba esnél, ismerd meg a lehetőségeket.

 

Történelmi visszatekintés

 

A szekrények első változatait már az ókorban is használták, bár korántsem olyan formában, mint napjainkban. Ahogy az idő múlt, a bútordarab kialakítása és funkciói is változtak. A középkorban inkább a falba épített szekrények terjedtek el, míg a XVIII. században megjelentek az álló szekrények is. A következő évszázadban már a mai szekrénysorokhoz hasonló bútordarabokat használtak az épületeken belüli tároláshoz.

 

Az igazi áttörést a modern nappali szekrénysorok hozták meg, melyek praktikus, funkcionális és esztétikus darabok is egyben. Számos lehetőséget kínálnak a bútoráruházak, így az egyéni szempontokat figyelembe véve könnyen tudunk választani.

 

A szekrénysor részei

 

Miután ezeket a bútordarabokat nem egy-két szezonra vásároljuk, így sokan választják az időtálló dizájnt és a strapabíró anyagokat. Néhányan bevállalják az extrémebb vagy színesebb szekrénysor használatát is, de általában a választás a többfunkciós, szimpla vagy dupla ajtós álló szekrények, polcok és kisebb fiókos tárolók kombinációjára esik.

 

Ezekben ugyanis minden olyan eszköz, használati tárgy, emlék vagy értéktárgy elfér, amelyeket a család hétköznapjaiban használ. A legtöbb szekrénysor tartalmaz a TV elhelyezésére alkalmas kialakítást, polcokat a könyveknek. Egyes modellek különálló elemekből rakhatók össze, így szükség esetén később bővíthető a szekrénysor.

 

Megfelelő karbantartás a tartósságért

 

Miután több éven keresztül vesszük hasznát a szekrénysornak, így a karbantartásra, gondos tisztítására is fordítsunk figyelmet. Általában nem tömör fából készülnek ezek a bútorok, hiszen a túl nagy súlyú és drága tárolókat kevesen választják. Elsősorban MDF lapból vagy préselt bútorlapból készülnek a szekrények, melyeket dekorfóliával vonnak be. A kedvező árú alapanyag időtálló, viszont figyelnünk kell arra, hogy a felületekre forró tárgyakat, mint például egy csésze kávé, ne tegyünk, mert károsodik a bútorlap. Kerüljük a vizes edények tárolását is a faforgácslapon hasonló okok miatt.

 

Ne használjunk a takarításhoz erős, maró vegyszereket, inkább puha nedves ronggyal vagy bútorápoló spray-vel végezzük a tisztítást. A szekrénysorban található üveges vitrineket ablaktisztítóval vagy száraz, mikroszálas kendővel töröljük át.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy rendszeres karbantartással, átgondolt választással hosszú évekig lehet dísze a nappalinknak a választott szekrénysor.