Háztartási melegvíz villanybojlerrel, energiahatékonyan

A korszerű, megújuló energiákat hasznosító rendszerek mindezt garantálni tudják, azonban a melegvíz-ellátás a modern villanybojlerek segítségével is biztosítható akár a meglévő rendszer mellé kiegészítésként, akár önmagukban is. Használatuk egyetlen feltétele az elektromos hálózat megléte, az áram azonban zöld energiából is biztosítható.

 

Vízmelegítés villanybojlerrel

 

Az otthonok komfortjához elengedhetetlen nemcsak a vezetékes víz, hanem az is, hogy fürdéshez, mosogatáshoz elegendő meleg víz álljon rendelkezésre. Az elektromos árammal működő, korszerű STIEBEL ELTRON villanybojlerek működése a legmodernebb technológián alapul, alacsony energiafogyasztással és megbízható működéssel párosul.

 

Az elektromos árammal történő vízmelegítés, vagyis a bojlerek használata nem új keletű találmány, hiszen már az 1890-es évektől alkalmazzák. Működésük egyszerű és hatékony, olyan, akár egy vízmelegítésre használatos merülő forraló, hiszen ugyanúgy egy elektromos fűtőszál felel a víz felfűtéséért. A villanybojlereket, az elektromos energia magasabb ára miatt az utóbbi évtizedekben sok helyen felváltották a gázüzemű kazánok, azonban a modern berendezések esetében nem kell energiapazarló működéstől tartani, hiszen alacsony fogyasztásúak, energiahatékonyak, és nem mellesleg kényelmesek.

 

Hogyan működik a villanybojler?

 

A háztartási bojlerek esetében 2 típusról beszélhetünk, az átfolyós és a tároló rendszerekről. Előbbiek kisebb, egy vízvételi helyen jelentkező vízigény kielégítésére alkalmasak, míg utóbbiak nemcsak a lakások, hanem a családi házak teljes vízigényét is ki tudják szolgálni. Az egyéni szükségleteknek megfelelően különböző űrtartalommal - az 5 l-estől az akár 1000 l-ig - rendelkeznek, pult alá vagy fölé telepíthető, falra szerelhető vagy álló kivitelben. A véges vízmennyiség miatt takarékosságra tanít.

 

Valamennyi villanybojler a beállított célhőmérsékletre, akár 85℃-ra melegíti fel a tartályban lévő vizet, majd a különféle igények - zuhanyozás, fürdés, mosogatás - kielégítéséhez kevert vizet alkalmaz. 

 

Miért javasolt a villanybojler használata?

 

A villanybojlerek a csap megnyitásakor azonnal meleg vizet biztosítnak, így nem kell arra várni, hogy megérkezzen a meleg víz, vagyis nem kell feleslegesen vizet folyatni, mint az olyan rendszereknél, ahol a vízmelegítés központilag történik, és a meleg víz hosszú vezetékrendszeren keresztül jut el a vízvételi helyhez. 

 

A villanybojler használata számos előnnyel jár:

 

  • -Kényelmes, ugyanis a vízhőfok könnyen szabályozható

  • -Könnyen, szinte bárhova telepíthető

  • -Gazdaságos

  • -Hővesztesége minimális

  • -Megbízható

  • -Csendes

 

Megújuló energiát hasznosító rendszerekbe integrálva pedig környezetkímélő, maximálisan energiatakarékos.