Gondoskodjunk önmagunkról!

Egyre több kiadvány születik ugyanis életmód, egészség, önfejlesztés témában, és ez igencsak jó irányt jelent, hiszen egyre több ember kosarában landolnak könyvek a Mai-Könyv.hu edzés, mozgáskultúra részlegéről. Így ha esetleg éppen életmódváltáson gondolkodunk, akkor mindenképpen érdemes itt szétnézni.

 

Könyvből mozogni?

 

Most talán mindenkiben felmerül a kérdés, hogy hogyan is kell azt elképzelni, hogy könyvek mutatják meg, hogyan kell különféle sportágakat űzni, különböző gyakorlatokat véghezvinni.

 

Természetesen nem olyan ördögtől való ez, hiszen simán kivitelezhető az is, azonban a sportoknak van egy szellemi oldala is: a gondolat teremtő ereje itt is nagy szerepet játszik, így nem csupán a fizikai erőnlétre kell gyúrni, hanem a mentális állóképességet is szükséges trenírozni!

 

Erre kiválóan alkalmasak azok a könyvek, amelyek a futásról, a sportteljesítmények természetéről, túraútvonalakról, fitneszgépekről, a street workoutról vagy akár a sportban rejlő kihívásokról szólnak.

 

Sőt, akadnak olyan élethelyzetek is, amelyek speciális testmozgást igényelnek, így ilyenkor megéri beszerezni akár az Aviva-tornát taglaló könyveket, de a Pilates és a jóga hívei sem maradnak olvasnivaló nélkül!

 

Nem csak felnőtteknek!

 

Azt gondolhatnánk, hogy csupán a társadalom felnőtt tagjai jelenthetnek célcsoportot az ilyen témájú könyvek számára, azonban aligha tévedhetnénk nagyobbat.

 

Már a kisgyerekeket, az ovisokat, sőt, a totyogókat is megcélozza egynémely könyv. Így aztán ha olyan ötleteket keresünk, hogy az örökmozgónkat hogyan tudjuk fejleszteni - no meg persze lefárasztani -, akkor a meseszereplőkkel való testmozgást bemutató könyv lesz az ideális választás!

 

Persze ha a kicsit a jóga érdekli, vagy szeretne velünk együtt mozogni, arra is remek kiadványok készültek, érdemes csemegézni belőlük! Sokan hallottak már a saját testsúlyos edzésről, kevesebben a gyermek testsúlyos edzésről.

 

Friss levegő és rendszeres testmozgás!

 

Amikor az egészséges életmódról esik szó, akkor sokan csak a táplálkozásra térnek ki, holott a testmozgás pont ugyanolyan fontos, ha egészségesek szeretnénk maradni. Sportolni pedig csak úgy tudunk biztonságosan, ha tudjuk, hogy mit miért teszünk, hogyan lehet hatékonyabban csinálni, és mi számunkra a legideálisabb mozgásforma.

 

Ha pedig mindezt szabad levegőn tesszük, akkor duplán jól járunk. Ha pedig edzés utánra még egy klassz regényt is viszünk magunkkal a Mai-Könyv.hu kínálatából, akkor mind a testünket, mind a lelkünket boldoggá tehetjük!