Elütött egy kerékpározó kislányt, majd cserbenhagyta

Kiskunhalason egy harmickét éves helybeli férfi 2019. december 13-án este  ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül haladt autójával, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a STOP tábla ellenére nem adott elsőbbséget a kivilágított kerékpárján szabályosan haladó tizenhárom éves gyermeknek.

 

Az ütközés következtében a gyermek az autó alá esett, azonban a férfi a balra kanyarodást befejezte és csak további mintegy harminc méter megtétele után állt meg. Ezután a férfi a járművéből kiszállt, a baleset helyszínét elhagyta és nem nyújtott segítséget az autó hátsó tengelye alá beszorult, súlyosan sérült gyermeknek.

 

A Készenléti Rendőrség két járőre – Csortos Gábor rendőr főtörzsőrmester és Biloscsuk Zoltán rendőr főtörzsőrmester – viszont éppen szolgálatba tartott, amikor észrevették a balesetet és odamentek. Ekkor akart mellettük elszaladni a sofőr, akit visszatartottak. Miközben a férfit igazoltatták, meghallották, hogy az autó alól valaki segítséget kér. A kocsihoz siettek és a kerék alá szorulva meglátták a kislányt.

 

Mivel a gyerekre teljes súlyával ránehezedett az autó, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, de a gyereket nem tudták kiemelni, ezért segítségért kiáltottak. Erre két gyalogos sietett a helyszínre, az ő segítségükkel sikerült a lányt kihúzni.

 


Az RTL Klub tudósítása

 

A rendőrök mentőt és tűzoltót kértek a helyszínre, a gyereket pedig – esetleges gerincsérüléstől tartva – mozgatása nélkül szolgálati kabátjukkal betakarták, miközben folyamatosan nyugtatták. A kislányt medence- és hasi sérülésekkel vitték kórházba.

 

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és más bűncselekmény miatt a többszörösen büntetett előéletű 32 éves férfi letartóztatását indítványozta a bűnismétlés, szökés veszélye miatt. A férfi a hétfői meghallgatásán elismerte a gázolást és az ittas vezetést, azt azonban tagadta, hogy cserbenhagyta volna az elgázolt gyereket. Azt állította, azért hagyta ott az autóját, hogy segítséget hívjon.

 

(Forrás: Police.hu, Index)