Egy kis segítség a szempillaspirálozáshoz

Az elérhető széles kínálat viszont nagyban megnehezíti a dolgunkat

 

Ezért is szokták javasolni általában a szakértők, hogy a vásárlás során tartsuk szem előtt a számunkra legfontosabb tulajdonságokat. Ha például dúsabb hatásra vágyunk, akkor a DOUGLAS Benefit Cosmetics termékeinek kínálatában is elérhető BADgal BANG! szempillaspirál például tökéletes választásnak bizonyulhat. A könnyed állaga ugyanis még a gravitációt is legyőzi.

 

Ez a spirál azonban hiába hosszantartó, nem rendelkezik vízálló hatással. Így, ha ez is fontos számunkra, akkor jobb választásnak bizonyulhat számunkra például a Maybelline lash sensational waterproof spirál, amely egyébként szintén megvásárolható a DOUGLAS kínálatában. 

 

Most, hogy ezeket a dolgokat átbeszéltük, abban szeretnénk még segíteni, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a spirálozásból. 

 

A spirálozás már a szempillaspirál kézhezvétele előtt megkezdődik

 

Bár már a fentebb említett spirálok használatától is sokkal üdébbnek és nagyobbnak fog majd tűnni a tekintetünk, de a spirálozás előtt érdemes lehet még a szempillagöndörítőt is bevetni.

 

Ezzel az eszközzel ugyanis minden egyes szál tökéletesen formára igazítható, amelytől sokkal nagyobbnak és hosszabbnak tűnnek majd. A szempillaspirál pedig ezt fogja kiemelni és fixálni, hogy sokáig élvezhessük a hatást.

 

Az elkenődés megelőzése

 

A szempillaspirál festékanyagának a szem körüli elkenődését nem feltétlenül a víz okozza, hanem inkább a bőr melege, az általa termelt faggyú, és sok esetben még a szem különleges formája is. A vízálló szempillaspirál választása tehát ezért sem mindig oldja meg ezt a problémát.

 

Jobban tesszük, ha ehelyett inkább olyan festéket választunk, ami gyorsan szárad és langyos vízzel lemosható. Az ilyen sminktermék ugyanis gyakran jobban viseli a kihívásokat, és stabilabb is a társainál. 

 

A spirálozás helyes menete

 

Amennyiben alul és felül egyaránt szeretnénk spirálozni, akkor mindenképpen először az alsó pillákkal kell kezdeni. Fordított esetben ugyanis az alsó pillák festésekor könnyen elkenhetjük a még nedves felső pillákon lévő festéket, mivel ilyenkor önkéntelenül felfelé nézünk. 

 

Továbbá fontos, hogy mindig nézzük meg, mennyi festék is van a spirál keféjén. A pilla tetején lévő extra festék ugyanis lenyomhatja, az oldalán lévő pedig testesebbnek mutathatja a szempillánkat. 

 

Abban az esetben, ha túl soknak ítéljük meg, akkor a felesleges mennyiséget távolítsuk el! De ne a spirál nyílásán keresztül, hanem egy tiszta papírzsebkendő vagy -törlő segítségével!

 

Végül, de nem utolsósorban annyit tanácsolnánk még, hogy ha több rétegben szeretnénk felvinni a szempillaspirált, akkor ne egyből egymás után vigyük fel őket, hogy ne ugyanazt a festéket maszatoljuk. Az első rétegnyi szempillaspirálnak ugyanis van némi száradási ideje.