Az ablakpárkány legfontosabb funkciói: pontosan miért használjuk?

Nincs két egyforma ablakpárkány

 

Vagy mégis? Természetesen vannak standard kivitelezések, amelyek minden otthonban ugyanúgy néznek ki, ahol ilyet használnak, de az, hogy már mi kerül rá, az biztosan különbözni fog minden egyes ingatlanban. Ez függ a méretétől, kialakításától is, hogy pontosan milyen funkciókat képes betölteni az életünkben. Mindennek az alapja egy minőségi nyílászáró, ami például lehet egy RS Ablak kínálta műanyag ablak is, ami az egyik leghatékonyabb választásnak számít napjainkban.

 

Ha megfelelő méretű az ablakpárkány, akár olvasósarokként is üzemelhet. Csak előkapjuk a laptopot vagy az e-bookot, fogunk egy forró kávét vagy teát, és máris kezdődhet a relaxálás, kikapcsolódás. Az ablakon keresztül olykor vethetünk pár pillantást a városra, környezetünkre, megfigyelhetjük a történéseket. Bekuckózhatunk egy könyvvel is akár, párnákkal még kényelmesebbé tehetjük az élményt, a természetes világítás pedig még az olvasásban is segít.

 

Az ablakpárkány tökéletes alapja lehet a “házi botanikus kertnek”. Több növény, cserép is elfér rajta, amelyek ideális díszítőelemei lehetnek otthonunknak. A növények fényigénye is egy csapásra megoldható azzal, hogyha közvetlenül az ablak mellett vannak elhelyezve. Az utcáról is lehet bennük gyönyörködni, házak esetében külső ablakpárkányra is rakhatunk virágokat, ezzel egyedivé és mutatóssá téve otthonunkat.

 

Határt csak a képzeletünk szabhat

 

Az ablakpárkány tökéletes alapot biztosít arra, hogy szabadjára engedjük a kreativitásunkat. Olyan művészi dekorációkat alakíthatunk ki, amilyet csak akarunk, és ami a párkány méretei alapján megvalósítható. Akár képet is lehet festeni az ablakpárkányra, ami az egész helyiség mutatós dísze lehet.

 

Könyvek, dísztárgyak és más esztétikai kiegészítők tárolására is alkalmas a könyöklő. Egy igazi művészi sarkot hozhatunk létre, ami tükrözi a stílusunkat, személyiségünket.

 

Tökéletes tároló lehet belőle

 

Például a konyhában a belső ablakpárkányra pakolhatunk konyhai eszközöket, felszereléseket is. A dolgozószobában néhány irat, dokumentum és brosúra is elfér rajta. Itt is figyelembe vehetjük az esztétikát, hogy csak olyan eszközök, kiegészítők kerüljenek az ablakpárkányra, amelyek hozzáadnak a helyiség megjelenéséhez, nem pedig elvesznek belőle. Kisebb lakásokban kifejezetten fontos a rendelkezésre álló terület megfelelő kihasználása, ezért is érdemes élni az ilyen lehetőségekkel. Az ablakpárkányt nem szabad céltalanul hagyni, mivel többféle funkciót is betölthet otthonunkban.