A szoptatós párna különféle felhasználási módjai

A szoptatós párna használata a várandósság alatt

 

A kismamák életét sok hasznos termék segíti, ilyen többek között a Baby Lionnél kapható szoptatós párna, amely a baba-mama webáruházban többféle kivitelben is elérhető. Alakjánál és anyagánál fogva sokrétűen felhasználható egy ilyen termék.

 

Először is nagyon kényelmessé teszi az alvást. Ahogy nő a pocak, egyre nehezebb megtalálni azt a testhelyzetet, amely pihentető alvást biztosít. Nem kell, hogy szenvedj, és karikás szemekkel ébredj, hiszen a szoptatós párnával komfortosabbá tehető a fekhelyed, el tudsz kicsit lazulni.

 

Kihajtott állapotban használhatod a lábaid közé fogva, oldalt fekve magad mellé teheted támasztéknak, de akár a derekadat is körbeölelheted vele ülve.

 

A szoptatóspárnák hosszú, henger alakú textíliák, amelyekben töltet van. A töltetek is lehetnek sokfélék, olyan típust érdemes beszerezni a párnából, amely antiallergén anyagokból áll. Arra is érdemes figyelni, hogy a golyók a párna belsejében ne zizegjenek, hangtalan legyen minden mozgatás. Ez azért is fontos, mert később, mikor a gyerkőc a párnán alszik el, nem zavarja majd a pihenését semmi nesz.

 

A szoptatós párna használata a baba megszületése után

 

A nevéből adódóan a szoptatós párnát főként szoptatáshoz használják, azt a célt szolgálja, hogy megkönnyítse a baba kézben tartását. A hengerpárnát a derék köré kell tenni, és ráfektetni a kicsit. Így nem fárad el a karod az etetés közben, és a bébi is kényelmesen elhelyezkedhet a puha ölelésben.

 

A szoptatós párnákat azonban babafészekként is lehet használni. A hengerpárna két végét összekötve egy nagyon komfortos fekhelyet tudsz létrehozni a gyermeked számára. A babát így tudod hordozni is: egyszerű beletenni az alvó csöppséget a kiságyba párnástul.

 

Sokan több párnát is beszereznek azonban, minden helyiségbe egyet, mert tudják, mennyire hasznos dolog ez a babatextil. Lehet egy a hálószobai ágyban, egy a kiságyban, egy a nappali kanapéján, hogy mindig kéznél legyen valamelyik.

 

Mire figyeljünk a szoptatós párna kiválasztásakor?

 

A szín is lehet döntő természetesen, de sokkal praktikusabb szempontokat érdemes figyelembe venni vásárláskor. Ahogy már írtuk, a töltet anyaga, mennyisége különösen fontos. Vannak olyan típusok, ahol a töltetből ki lehet venni, ha esetleg túl merevnek találnánk a párnát.

 

A külső textilt valószínűleg többször kell mosnunk, nézzük meg, milyen kezelést igényel, szabad-e szárítógépbe rakni. A bababarát kialakítás fontos, puha, lehetőleg 100%-os pamut, biopamut borítású kiegészítőt válasszunk.

 

Igény esetén ölelőpárnát és etetőpárnát is beszerezhetünk még, ezek is kaphatók a Baby Lion webáruházban.