A sokoldalú geotextília

Bármilyen funkciót is tölt be, fontos, hogy hívogató és rendezett legyen. Sokak számára a kertészkedés egyet jelent a szabadidő aktív eltöltésével, feltöltődésnek számít. Akadnak azonban olyanok is, akik szeretnék a kert adta lehetőségeket pihenéssel, játékkal és nem állandó munkával megélni.


Segédek a kertben

 

Már számos olyan segítség áll rendelkezésünkre, amelyek jelentősen csökkentik a kerti munkára fordított időt. Olyan kerti eszközökkel, mint egy profi öntözőrendszer, csak nyerhetnek a növények és a kerttulajdonos is. A folyamatos és szabályozott vízellátás csodás oázissá változtatja a kertet úgy, hogy nem kell többé kézi locsolással bajlódni.

 

A hangos és időrabló fűnyírást kiváltja egy önállóan dolgozó robotfűnyíró, amely után a nyesedéket sem kell összeszedni. Szükséges és szintén időigényes kerti munka a gyomlálás. Gazolás nélkül hiába az öntözés és fűnyírás: a dudvás kert elhanyagoltnak tűnik. Szerencsére azonban erre a kerti problémára is van hatékony megoldás.


Geotextíliával a gyomok ellen

 

Ha geotextíliákról beszélünk, többféle típussal találkozhatunk, és ennek megfelelően tudásban és árban is jelentősek az eltérések. Hosszú távon mindenképpen a nívósabb textíliák mellett érdemes dönteni. A minőségi kertépítéshez, növénygondozáshoz erre a különleges szerkezetű anyagra lesz szükség, amely jelentősen hozzájárul a növények egészségéhez.

 

A fekete geotextilt, ezt a filchez hasonló anyagot elsősorban talajtakaráshoz, rétegek elválasztáshoz használják. Víz- és légáteresztő, csökkenti a víz elpárolgását. Elnyeli a napsugarakat, ezzel meggátolja a gyomok növekedését. Az anyag könnyű, de nem szakad ki mulcs, díszkavics vagy murva alá helyezve sem. Tekercsben, négyzetméterben vásárolható.


Talajtakarás és hővédelem

 

Az agroszövet szintén a gyomok ellen nyújt hatékony védelmet. A gazosodás megelőzése mellett megakadályozza a legyökeresedést. Speciális porózus, PP-ből készült szövet. Csökkenti a víz párolgását, ezért a talaj megtartja nedvességét. Kiválóan alkalmas zöldség- és gyümölcstermesztéshez. Kertekben és fóliasátrakban is alkalmazható a hő- és fényvédő, fehér geotextil. Talajtakarásra, rétegek elválasztására, de kerti medencék alá is tökéletes választás. A növényeket védi az időjárás viszontagságaitól, erős napsugárzástól.

 

Ha geotextíliát használunk a kertben, gátat vetünk a gazok elszaporodásának, és a gyomlálásra szánt idő is minimalizálódik. A kerti textíliák komoly segítséget jelentenek a kertben, és típustól függően, számos módon alkalmazhatók.