A pénzügyek jövője: milyen változásokra készüljenek a kereskedők?

Izgalmas jövő előtt állunk

 

A különböző akadályok, kihívások hatékony megoldásához elengedhetetlen a megfelelő szolgáltató, amivel a fizetési rendszerünket működtetjük. A BizPay által elérhető Worldline szolgáltatások nagy segítséget jelentenek minden kereskedő számára. A hagyományos terminálok mellett okosmegoldások is elérhetőek a kínálatban, így minden vállalkozás megtalálhatja azt, ami a legjobban megfelel neki.

 

Fontos az új, innovatív módszerek integrálása. Az olyan új technológiákra is figyelni kell, mint a blokklánc és a kriptovaluta. Ezzel teljesen új lehetőségek nyílnak meg a kereskedők számára, amelyekbe bekapcsolódhatnak és kihasználhatják azokat. A szakértők a pénzügy jövőjével kapcsolatban a kriptovaluta szélesebb elérhetőségét jósolják. A blokklánc a tranzakciók kezelését is forradalmasítani fogja. A bankok szerepe teljesen megváltozhat, a pénzügyi befogadás is növekedni fog, valamint további új technológiák is megjelenhetnek a piacon és a hétköznapokban.

 

Az elmúlt években a kriptovaluták igazi slágernek számítottak. Lassan, de biztosan inkább mainstream lesz. Még mindig viszonylag kevés helyen fogadják el fizetési módként, de ez idővel szinte garantáltan változni fog. Az online vállalkozások, nemzetközi ügyfelekkel foglalkozó vállalatok nagy figyelemmel kísérik a fejlődést, mivel a kriptovaluta bárhol használható tranzakciós díjak nélkül.

 

A technológiai fejlődés a jól megszokott intézményeket is érinti

 

A blokklánc a tranzakciók kezelését is forradalmasítani fogja. Ez tulajdonképpen egy elosztott adatbázis, ami biztonságosan, átláthatóan tárolja a tranzakciókat. A pénzügyi szolgáltatásoktól az ellátási lánc kezeléséig mindent megváltoztathat. Így a bankok szerepe is átalakul, mivel a Bitcoin térnyerésével az emberek a pénzintézeteket is megkerülhetik. Természetesen még nem kell attól tartani (vagy éppen abban reménykedni), hogy a bankok teljesen eltűnnek, de mindenképpen alkalmazkodniuk kell az új korszakhoz.

 

A pénzügyi befogadás növekedése azt jelenti, hogy azok is hozzáférést kapnak a pénzügyi termékekhez, szolgáltatásokhoz, akik például nem rendelkeznek bankszámlával.

 

Érdemes tartani a tempót

 

Kereskedőként különösen fontos odafigyelni a változásokhoz. A globális trendek ma már az internetnek köszönhetően hazánkba is sokkal gyorsabban érnek el. A vásárlói igények egyre nagyobb ütemben változnak. Ezért is fontos, hogy a megfelelő fizetési módszer, infrastruktúra kiépítése során minőségi szolgáltatót válasszunk.