A labradorok, a kutyatársadalom hősei

Imádják a pocakjukat

 

Minden kutyus, de különösen az olyan remek ebek, mint a labradorok, megérdemlik, hogy különleges bánásmódban részesítsd. Mivel imádnak minden közös tevékenységet a gazdival, érdemes a Falatozoo.hu állateledel webáruház jutalomfalatjai között körülnézned. Itt rengeteg finomabbnál finomabb csemegét beszerezhetsz. Ha ezeket rejted a zsebedbe, akkor a kutyapajtásod biztosan még nagyobb lelkesedéssel végzi el a kért feladatokat, s zsebeli be a megérdemelt jutalmat értük. Hiszen ez számukra egyfajta szeretetnyelv. “Beszélgess” hát velük így is! Azonban a labradorok különösen falánkak tudnak lenni. Ügyelj hát arra, hogy ne hízzanak el.

 

A tenyésztésükről

 

A szintén imádnivaló újfundlandi és a Kanada keleti partjairól származó landseer nevű fajta keresztezéséből született meg ez a nagyon kedves, barátságos és gyerekszerető kutyafajta. Nevüket a Labrador-félszigetről kapták. Hivatalosan labrador retriever a megszólításuk.

 

Az angol retrieve ige annyit tesz, hogy visszahoz, ment valamit. Tudatosan a vadászképességeket helyezték előtérbe a labradorok tenyésztése során. 1903 óta önállóan elismert fajta. Három színváltozata ismert: a fekete, a barna és a sárga – mind csodálatos.

 

Szinte úgy tűnik, hogy nincs is rossz tulajdonsága a labradoroknak. Születésüktől fogva erős bennük a megfelelési vágy. Emellett rugalmasságuk és egyedülálló együttműködési képességük teszi őket optimális házi kedvenccé. Kedvesek a végtelenségig, nagyon nyugodtak és imádnak a családjuk közelében lenni.

 

Nagy a mozgásigénye és imádja a sok-sok feladatot

 

Nagyon gyakran a labradort szokták ajánlani kisgyerekes családoknak, illetve első kutyának. Ez a fajta ugyanis mindenki iránt egyforma bizalommal viseltetik, nem félnek, s nem is agresszívak. Nem véletlen, hogy a legtöbb vakvezető, segítő- és mentőkutya a labrador tenyészetekből kerül ki.

 

Persze azt is tudni kell, hogy a labradorok általában nem nagyon elégszenek meg azzal, ha csak a szobában üldögélnek a gazdival. Imádják a nagy és izgalmas sétákat és kirándulásokat.

 

Ha egy labradorral osztod meg a mindennapjaid, garantáltan nem fogsz unatkozni. Mindig csodásan csillogó szemekkel és hatalmas farokcsóválással üdvözöl majd téged és az összes családtagot. Te pedig sok simogatással, érdekes feladatokkal és nagyon finom és egészséges eleségekkel és jutalomfalatokkal tudod neki mindezeket meghálálni.