A bottartó állvány haszna a horgászatoknál

A békéshalas horgászmódszerek iránt érdeklődők részéről sokakban felmerülhetnek ezek a kérdések, úgyhogy máris megválaszoljuk őket.

 

Miért kellhet bottartó állvány egy-egy horgászat eredményességéhez?

 

A kérdésre viszonylag összetett választ lehet csak adni. A dolog egyik nyitja annak a jól ismert ténye, hogy a bevetett horgászfelszerelés legfontosabb elemét, a horgászbotot joggal szeretnénk stabil, könnyen elérhető, kézre álló pozícióban tudni.

 

A Damil.hu webáruház bottartó állvány kategóriája másrészt amiatt keresett, mivel a hagyományos leszúrós változatokkal nem mindenhol lehet boldogulni. Például köves, kemény talajú vagy betonozott partszakaszokon esélytelen bárminemű próbálkozás.

 

Ellenben egy másodpercek alatt felállítható praktikus szerkezet még azokon a helyeken is megoldást jelent, ahol egyébként még szenvedések árán sem tudnánk stabil pozíciót megteremteni egy normál bottartóval.

 

Milyen horgászmódszereknél jöhet szóba egy speciális bottartó állvány?

 

Az egyik jellegzetes műfaj, az úgynevezett rakósbotos technika. Ennek lényege ugyebár a 10 méter feletti horgászbot, amivel nem a legegyszerűbb dolog manőverezni. A hátunk mögött lévő görgős állvány pontosan ebben biztosít segítséget.

 

Versenyhorgászatok alkalmával is sokszor lehet látni, ahogy a versenyzők maguk mellett jobbra vagy balra speciális állványon tartják a készre szerelt tartalék felszereléseket. Így amikor váltani szeretnének, másodpercek alatt kéznél van a megoldás.

 

De nem csak ennyire szélsőséges esetekben jöhet jól egy praktikus bottartó állvány. Tegyük fel például, hogy a balatoni nyaralásunk alatt szívesen leugranánk a mólóhoz egy kiadós feeder peca erejéig. Az állvány ilyenkor elengedhetetlen, hogy a köves-betonos terepen helyet találjunk a bevetett felszerelésnek.

 

Milyen bottartó állvány típusok beszerzésében érdemes gondolkodni?

 

A klasszikus értelemben vett típus a háromlábú változat. Előnye a sokoldalúság, hisz változatos terepviszonyok, illetve körülmények között is a kezünk alá dolgozhat. Ennél valamelyest speciálisabb a görgő, amit a rakósbotos pecák ideje alatt szokás alkalmazni.

 

Léteznek direkt első, illetve hátsó változatok is. A kialakításuk értelemszerűen abban segít, hogy a kettő együtt stabil és kényelmes pozíciót biztosíthasson a bevetett horgászfelszerelésnek.

 

Sőt, bizonyos modelleken 12 férőhelyet is lehet találni. Ezek a darabok inkább versenykörülményekhez ideálisak, ahol az eredményesség megköveteli a tartalék felszerelések meglétét és kényelmes elérését.