Zuhogó esőben várakoztatták az erdélyi kisiskolásokat a késve érkező Orbán dicsőítésére

"Egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete" - szögezte le április elején Székely László ombudsman.

 

Azóta futószalagon szállítják a gyerekeket a Fidesz kampányeseményeihez: április 10-én Somogyi Tivadar győri fideszes alpolgármester banánokat osztott egy óvodában, a képeket a polgármester tette közzé. 16-án Pánczél Károly fideszes országgyűlési képviselőt kellett gyerekeknek néznie kapálás közben, 19-én Szentgyörgyvölgyi Péter kormánypárti V. kerületi polgármestertől óvodások kaptak almát, Jeneiné Rubovszky Csilla alpolgármestertől pedig aznap még a bölcsődések is, de talán nem túlzás a sorba illeszteni Nyitrai Zsolt március 15-i beszédét, amit cipőjüket néző kisiskolásoknak mondott el. A héten Salacz László kecskeméti fideszes képviselő is átadott egy sportpályát a kötelező kelléknek mondható helyi óvodásokkal – sorolja a botrányos eseteket a Népszava.

 

 

Orbán Viktor legújabb polpedofil gyöngyszemével mindezeken túltesz: május elején egy 3-4 éves fiút a Parlamentbe hívott, hogy szülinapi ajándékot adjon neki. Pár nappal később már Erdélyben látogatta meg sűrű médiakereszttűzben azt a kisgyereket, akit 2017-ben a jelenlétében kereszteltek meg.

 

Erdélyi kampánykörútján már másnap, pénteken már több hokicsapatnyi kisfiú rajongja körül Orbánt, akikkel együtt énekli a székely himnuszt.

 

"Ott van az elnök!" - kiabálják a kisgyerekek a felvétel legelején, majd Orbán valóban megérkezik egy csoportnyi esőben ázó fiatal közé. Mindenkivel kezet fog, csak úgy, mint az éneklés után.

 

A videó végén "Viktor! Viktor!" skandálás hallható, miközben a több száz gyerek mind a középen álló kormányfő felé tolakszik, kinyújtott kézzel. A miniszterelnök rajongói arról sem kellett, hogy lemaradjanak, amint tizenéves sportoló lányokkal szelfizett Orbán.

 

Minderről az MTI annyit közölt, hogy Orbán a csíkkarcfalvi Székelyföldi Jégkorong Akadémiát látogatta meg. A miniszterelnököt az akadémia növendékei fogadták, a kormányfő többükkel kezet fogott, és közös fényképek is készültek a mezt viselő jégkorongozókkal, írják. Az akadémia 640 millió forintos magyar közpénztámogatással épült fel.