Vona nem szerzetes, hanem „vlogger” lesz: Magyarországot akarja megértetni az emberekkel

Magyarán saját gyártású videósorozattal akar továbbra is részt vállalni a hazai közélet alakításából.

 

„Vlogger leszek. A vlog számomra nem cél, hanem eszköz arra, hogy megmutassam magam, a gondolataimat, az elképzeléseimet” – nyilatkozta a hét elején a HVG-nek Vona Gábor. Elmondta: nagyon pici stábbal, lényegében két munkatárssal vág neki ennek a feladatnak. A Jobbik volt első embere azt reméli, középtávon ebből építhet magának megélhetést. Addig még eltartják a NER médiája ellen sorra nyert sajtóperek.

 

A vlogról kedden egy sajtóbeszélgetésen is beszélt Vona. Ahogy mondta, megérteni és a nézőkkel megértetni akarja Magyarországot. Célja megtalálni a reményt az általános reménytelenségben. Brandet épít, "azt nem ígérem, hogy megváltom a világot", abban sem biztos, hogy diadalmenet lesz. Közösségi és üzleti támogatásokból tartaná fenn a vlogját.

 

Az első bejelenkezése még inkább politikai hangvételű lesz, de pártpolitikával nem akar foglalkozni. Provokatív témákat ígért, érdekli például a cigánykérdés, és van mondanivalója a jövőjükről. „Ezt felvállalom, büszke vagyok rá, de az egészet nem bánom” – utalt arra a változásra, amelyen ennek a témának a megítélésében keresztülment. Szerinte végig kellett mennie ezen a változáson, hiszen mindez hozzájárult ahhoz, aki és amilyen most.

 

Vona Gábor azt tervezi, hogy cigánytelepre is elmegy, ahol a Jobbik elnökeként csak erősebb kísérettel jelenhetett volna meg. Most viszont vloggerként érkezik. Úgy látja, a cigányságot politikai alapon megszervezte a Fidesz a kulcsszemélyek „megvásárlásával”, beszervezésével, így mint egy közösséget, egészben tudja mozgatni. Eközben a cigányság helyzete nem javult.