Vona bolyongó Odüsszeusz, viszont az Unióból lépjünk ki – véli a Hit Gyülekezet vezetője

 

Németh Sándor szerint a korrupció nem olyan mértékű, hogy azt figyelembe kellene venni, mert korrupció ezelőtt is volt, és az Orbán-rezsim korrupciója ma sem nagyobb, mint ami korábban volt. Németh elfeledkezik arról, hogy Magyarországon államilag szervezett lopás, korrupció még nem volt – írta minderről az Amerikai Népszava, hozzáfűzve, hogy Németh Sándort a korrupció korábban sem nagyon izgatta, mert a pénzhez való viszonya ugyanaz, mint Orbán Viktoré.

 

Németh még soha nem számolt el a multimilliárdos vagyona eredetével, hogy lelkészi fizetésből hogyan tett szert krőzusi gazdagságra. Ezért cseppet se meglepő, ha az Orbán-család törvénytelen gazdagodása nem zavarja. Szerinte a korrupciót lehet korlátozni, “vissza lehet csinálni”, de van, amit nem lehet.Ilyen a melegházasság, amivel a „szélhámos tévéprédikátorok az abortusz hazugságai mellett zsarolják a hívőket, hogy azokra a politikusokra szavazzanak, akiktől ők pénzt és evilági hatalmi befolyást remélnek” – áll a lap véleményében.

 

A másik veszély, amiért egy keresztény hívőnek Orbánt támogatnia kell, a migránsveszély. Németh brüsszelezik és megismétli Orbánnak azt a hazugságát is, hogy a befogadott menekültek fejenként 9 millió forintba kerülnek. Ezzel szemben ezt a pénzt a gyűlölt Brüsszel fizeti az országnak./.../

 

Ám mindez semmi ahhoz képest, hogy a mostani showműsorában nyíltan azt hangoztatta, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból. Nemcsak az ellenzéki pártok ellen beszélt, hogy szerintük ők nem állnának ellen “Brüsszel” nyomásának, hanem az EU-ból való távozást szorgalmazta. Azt mondta, hogy Magyarország nem Nagy-Britannia, de – Istent is bekeverve – kijelentette, ez sem kizárt, hátha meglesz./.../

 

Az “ellenzéki” ATV tulajdonosa, aki Orbán kezére játssza az ellenzéket, a demokratikusan gondolkodó embereket manipulálja, és becsapja őket, hogyan vélekedik az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeiről. A tolvaj, hazug, gyűlölködő, zsarnok Orbánt mindenkinél jobbnak tartja. A legviccesebb az, amit Vona Gáborról mond: szerinte Vona “Odüsszeuszként bolyong a tengeren, és nem tudni, melyik szigeten köt ki”.

 

Németh Sándornál bolyongóbb Odüsszeusz ugyanis még nem volt a magyar közéletben, aki az SZDSZ alapításában vett részt, aztán az MSZP-hez dörgölődzött, amiért megkapta a Hit Parkot és az ATV-t, utána az MDF szatellitszervezete lett, hogy a zsarolási potenciálját ezzel erősítse Orbánnal szemben, végül az MDF elleni “bérgyilkossága” után kikötött az illiberális Orbán holdudvarában, akitől nem kölcsönt kap az adófizetők pénzéből, hanem milliárdos adományokat, “megrendelésekett” az ATV-be, aminek bevétele szintén a Németh-család zsebében landol. Csak ezt senki el ne felejtse, ha megbukik egyszer Orbán, akkor Németh vele együtt bukik a gyülekezetével együtt – írta jegyzetében az Amerikai Népszava.