Videós előszűrés: a toborzás új szintre lép!

Innovatív megoldás

 

Az itnav csapata sajtóközleményében is tudatta az érdeklődőkkel, hogy kifejlesztettek egy nagyszerű toborzási eszközt, a videós előszűrést: IT-Nav Hungary Kft. KKV Start Sajtóközlemény. Ez egy olyan innovatív megoldás, mely a 2020-as években már inkább alapnak kellene, hogy számítson akkor, amikor millióan posztolnak videókat magukról nap mint nap a közösségi média felületeiken.

 

De még csak most jutottunk el odáig, hogy ezt az előnyünkre fordítsuk a toborzási folyamatban. Jobb később, mint soha! Ma már ott tart az okostelefon-ipar, hogy még a legrosszabb minőségű készülékkel is jobb videót lehet készíteni, mint egyes kamerákkal az okostelefonok megjelenése előtt. Így hát az nem lehet kifogás, hogy valaki nem tud egy 1-2 perces mozgóképet elkészíteni a jelentkezéséhez.

 

Hogy működik pontosan a videós előszűrés?

 

A munkáltatónak van lehetősége előre megadni kérdéseket. Ezekre aztán a jelentkezési folyamat során az álláskeresőnek egy pár perces hangos mozgóképpel kell válaszolnia. Így nemcsak egy önéletrajzot és egy motivációs levelet kapunk, hanem egy olyan videóanyagot is, melyen a jelentkező releváns kérdésekre ad válaszokat.

 

Miért érdemes használni a videós előszűrést?

 

Ez egy nagyszerű előszűrő! Láthatunk rajta olyan dolgokat, melyeket eddig csak a személyes interjú során érzékeltünk. Akár már itt kiderülhet valakiről, hogy gyengébb a kommunikációs készsége, mint azt előzetesen írta magáról.

 

Jelentősen le tudja csökkenteni azt a pénz- és időráfordítást egy-egy toborzás kapcsán, amit eddig nem tudtunk, mert muszáj volt mindenkit meghallgatni személyesen azok közül, akik a CV alapján jónak tűntek. Így viszont már lehet, hogy csak a bent maradt 2-3 személlyel kell személyesen interjúznunk.

 

Így könnyebben kiszűrhetjük az alkalmatlan jelölteket még azelőtt, hogy komolyabb időt és energiát pazarolnánk rájuk. Nem lesz több meglepetés a személyes találkozások során, hála a videó nyújtotta plusz információknak.

 

Van alternatívája?

 

Sokan úgy vélik, hogy van, pedig inkább csak keverik a videós bemutatkozással. Ez nem az! Ez sokkal több információt elárul majd a jelöltről, mintha csak mondjuk felolvasná az önéletrajzát. Teljesen más műfaj a kettő, így hát ezek nem alternatívái egymásnak.

 

Ez egy új, innovatív megoldás, melyet kár lenne kihagynia mindazoknak, akik komolyan veszik a toborzást. Ha szeretnénk lecsökkenteni az interjúk számát, csak azokkal akarunk személyesen is beszélgetni, akik szimpatikusak a videójuk alapján, akkor nem kérdés, hogy ezt alkalmaznunk kell!

 

Sok pénzt, időt és energiát spórolhatunk meg ennek a bevezetésével. Ezen mindenki nyer, még az is, akit végül nem hívtunk be egy beszélgetésre, mert legalább nem jött el feleslegesen.