Végezz alapos munkát és távolítsd el a repülőrozsdát!

Ha ugyanis a repülőrozsda és a fémrészecskék megtelepednek a lakkrétegen, akkor párás, esős időben beindíthatják a korrózió folyamatát. Éppen ezért találták ki a POLIRTECH.HU-n megtalálható repülőrozsda eltávolítószereket, amelyeket manapság könnyen és megfizethető áron be lehet szerezni akár az internetről is.

 

Honnan kerül az autóra szállórozsda?

 

Ezek az autó normál használata közben is megtapadnak ott, ahol nem volna keresnivalójuk. Amikor a fékbetét és a féktárcsák súrlódnak, akkor fémpor keletkezik. Ha a felnid tisztítását hanyagolod, vagy csak felületesen végzed el, akkor a fémréteg akár több réteget is képezhet az idő múlásával, ami elszíneződés formájában lesz látható.

 

Jó tudni, hogyha gyakran szoktál vasútállomás vagy HÉV megálló környékén parkolni, akkor az átlagos repülőrozsda mennyiség többszörösét találhatod meg az autón. Mellesleg az új autókat is vasúton szállítják, úgyhogy már közvetlenül a gyártásuk után találkoznak szállórozsdával, még mielőtt egy kilométert is megtennének velük.

 

Így veheted fel eredményesen a harcot a repülőrozsdával

 

A POLIRTECH.HU webáruházában számos különböző gyártó termékét megtalálod, amely kifejezetten szállórozsda eltávolítására való. Amennyiben először vásárolsz ilyen terméket, akkor érdemes egy kisebb kiszerelésű, például 500 milliliteres, szórófejes változatot választani. Később vásárolhatsz nagyobb kiszerelésű utántöltőt is, aminek kedvezőbb az egységára.

 

Ebben a webshopban kizárólag olyan gyártók termékei szerepelnek, amelyek prémiumminőségűek. Így a kezelést követően biztos lehetsz abban, hogy ha mindent az előírásnak megfelelően csináltál, akkor búcsút inthetsz a repülőrozsdának.

 

Így fejti ki a hatását a szer

 

Ha biztosra akarsz menni, akkor vásárolj pH-semleges tisztítószert! Ezzel biztosan nem fogsz kárt okozni a felnikben. Ugyanakkor a repülőrozsda, a fémrészecskék és a beégett fékpor eltávolítására is kiválóan alkalmas a szer. Lényegében bármilyen szervetlen szennyeződéssel elbánik.

 

A szállórozsda elleni készítmények a felülettől a szennyeződést felületaktív anyagok segítségével választják el. Miután az előírásnak megfelelő behatási idő eltelik (körülbelül három-hat perc), a szert vízzel lemosva vele együtt a szállórozsda is lemosódik.

 

Kitűnő választás például a Koh Chemie Reactive Rust Remover. Ezt használhatod festett felületeken, de üvegfelületen és felniken is. Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor először az autó nem túl látványos részén teszteld, hogy milyen hatást vált ki! Különösen porszórt alumínium esetében érdemes így eljárni.