Váratlanul távozik Dull Szabolcs, a Telex alapító-főszerkesztője, részvényeit is visszaadja

A portál közleménye szerint a Telex születésének egyik lényeges mozzanata volt, hogy Dull Szabolcsot "az Indextől eltávolították, miután nem volt hajlandó asszisztálni kormányközeli, kétes hírnevű és szándékú figurák ötleteihez”.

 

Dull kirúgása után mondott fel lényegében az egész szerkesztőség, ezt követően jött létre nem sokkal később a Telex. Az új lap első főszerkesztője Munk Veronika volt, Dull később csatlakozott a Telexhez "munkajogi kötöttségekből kiszabadulva". A Telexnél előbb társfőszerkesztő volt Munk Veronikával közösen, majd egyedüli főszerkesztő lett, miután Munk Veronika távozott a laptól.

 

2023 nyarán szétválasztották a főszerkesztői-igazgatói pozíciót Dull kezdeményezésére – emlékeztet közleményében a Telex. Az  új főszerkesztő innentől kezdve Német Tamás lett.

 

Dull azóta a Telex igazgatóságában, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott, de az újraformált és kibővült csapatban nem találtuk meg a helyét, emiatt távozik most tőlünk – írják. A volt főszerkesztő a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciójáról lemondott, a Telex alapítványának alapítói jogait átadta, a Telexben lévő tulajdonrésze pedig a céghez kerül vissza.

 

Dull Facebook-posztjában egyebek között azt nyilatkozta:

 

"Sosem a pozíciókhoz ragaszkodtam, hanem a kezdeti közös céljaink megvalósításához. A cégvezetés és a lapvezetés tavaly nyári átrendezése után azt reméltem, ki tudunk alakítani egy olyan új működést, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és amelyben mindenki a tudása legjavát hozzáteheti a Telex fejlődéséhez. Félév után be kellett látnom, hogy nem sikerült maradéktalanul. Be kellett látnom mostanra, hogy bár a Telex csodálatos történet, ezt a Telexet már egyre kevésbé éreztem magaménak, és olyan történetnek, amelynek részese lehetek. Ezért hosszú, nehéz vívódás után a legnehezebb döntést hoztam meg: távozom a Telextől" – írta távozása kapcsán a Facebook-oldalán Dull Szabolcs.